عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان زائران اربعین را به رعایت توصیه های طب ایرانی دعوت کرد.
بمناسبت روز جهانی حذف هپاتیت گزاره برگی به شرح فایل زیر از سوی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی منتشر گردید.
گسترش تمایل به زندگی شهری مردم دنیا در دهه های اخیر در کنار همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و تکنولوژیکی، پیامدهایی را نیز در سبک زندگی افراد ایجاد کرده که مهم ترین آن شاید سرعت روزافزون برنامه روزمره زندگی است و این امر به ویژه در برنامه غذایی خانواده ها، نمود بارزی می یابد.
از جمله چالش هایی که زندگی شهرنشینی برای انسان امروزی رقم زده است، تمایل به انتخاب غذاهایی با کوتاه ترین زمان پخت است که بیشتر با نام «فست فود» شناخته می شود و به میزان گسترده ای استفاده از روغن ها و غذاهای فرآوری شده را در برنامه غذایی گسترش داده است.
- به مناسبت هفته آگاهی رسانی بیماری های مشترک انسان و حیوان مطرح شد؛ لبنیات غیرپاستوریزه، از عوامل اصلی ابتلا به بیماریهای خطرناک مشترک انسان و حیوان
لبنیات غیرپاستوریزه همچنان یکی از مهمترین عوامل انتقال بیماریهای خطرناک از دام به انسان هستند؛ پزشکان هشدار میدهند که مصرف این نوع فرآوردهها میتواند سلامت عمومی را بهشدت تهدید کرده و زمینهساز ابتلا به بیماریهایی چون تب مالت شود.
در روزهای داغ تابستان، گرمازدگی میتواند به سرعت به یک وضعیت خطرناک تبدیل شود؛ بهویژه برای نوزادان، سالمندان و بیماران مزمن. آگاهی از علائم، عوامل خطر و راهکارهای سادهای مثل نوشیدن آب، پوشیدن لباس روشن و پرهیز از حضور در آفتاب، میتواند جان شما و عزیزانتان را نجات دهد. این مطلب، نگاهی جامع به پیشگیری، علائم و اقدامات ضروری هنگام بروز گرمازدگی دارد.
🔘پخت کامل گوشت و برنج؛ عدم استفاده از غذاهای نیمپز یا مانده.
🔘پرهیز از نگهداری طولانی غذا در دمای محیط.
🔘استفاده از ظروف یکبار مصرف مناسب (ترجیحاً گیاهی یا آلومینیومی) و غیرمضر برای گرما.
🔘جلوگیری از تماس مستقیم دست با غذا.
🔘توزیع توسط افراد سالم و بدون علائم بیماری.
🔘استفاده از پنجره، هواکش یا سیستم تهویه
🔘شستوشوی روزانه ظروف و لوازم آشپزخانه.
🔘استفاده از آب سالم برای وضو، شرب و شستشو.
🔘دفع بهداشتی فاضلاب و زباله ها.
🔘جلوگیری از تجمع زباله و پسماند در اطراف محل توزیع غذا.⬅️تاکید بر عدم استفاده از ظروف پلاستیکی در مراسمها
⬅️گوشت از مراکز مجاز تهیه شود
🔹استفاده از مواد غذایی سالم، اجتناب از ظروف پلیمیری و توزیع سریع غذا پس از پخت، سه عامل کلیدی در پیشگیری از مسمومیتهای غذایی در ایام عزاداری است.
🔹گوشت مورد استفاده برای نذریها باید صرفاً از کشتارگاههای رسمی و مجاز تهیه و از خرید محصولات فلهای و بدون برچسب بهطور جدی خودداری شود.
✅لزوم مصرف مایعات کافی در هوای گرم
✅لزوما نباید در معرض گرمای مداوم قرار داشته باشید تا گرمازده شوید، کمشدن آب بدن، فعالیت مداوم، استفاده از برخی داروها و در عین حال گرم شدن هوا میتواند منجر به گرمازدگی شود.
✅در فصل گرما تا جایی که امکان دارد از لباسهایی استفاده کنید که گردش هوا را آسانتر میکند.
✅بیماران کلیوی، مبتلایان به بیماریهای دیابتی، قلبی، سالمندان و کسانی که تنظیم حرارت بدنشان دچار اشکال است بیش از سایرین در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند.
از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تشریح شد؛ توصیههای تغذیهای در شرایط بحران
🔵توصیههای تغذیهای در شرایط بحران
🔵به اندازه نیاز خانوار خرید موادغذایی انجام شده و از خرید و انبار کردن بیش از اندازه موادغذایی خودداری شود.
🔵واحدهای تولیدی مواد غذایی در کشور با تمام ظرفیت در حال کار هستند و نگرانی خاصی بابت دسترسی به مواد غذایی ضروری در کشور وجود ندارد.
🔵غذاهای سالم و فاسدنشدنی در دسترس داشته باشید.
🔵لزوم دسترسی به آب آشامیدنی سالم
🔵دریافت انرژی را متناسب با سطح فعالیت خود تنظیم کرده و از مصرف بی رویه کالری خودداری کنید.