طرح بزرگ ساخت 500 واحد خوابگاه متاهلین در جهت حمایت از دانشجویان متاهل، تخصیص حداقل 600 میلیون ریال بابت ودیعه مسکن به هر دانشجوی مزدوج و اختصاص سالن دانشجویی بنام" خلیج فارس" به صورت رایگان برای جشن های ازدواج دانشجویی از جمله اقدامات معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت می باشد.
دکتر محسن مصلحی، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شاخص های عملکردی دانشگاه از راه اندازی اولین مرکز جامع سنجش و ارتقاء سلامت منابع انسانی، راه اندازی اولین قرارگاه مدیریت منطقی افزایش درآمدها و کاهش هزینه ها در کشور، کسب نشان سه ستاره در اولین پایش صورت گرفته توسط معاونت توسعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خبر داد.
معاون پژوهشی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه طی گفتگویی بمناسبت فرارسیدن روز ملی گرامیداشت فیزیوتراپی، اظهار نمود: برحسب تقسیم بندی وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری و کاشان جزو منطقه 7 آمایشی کشور هستند که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تنها دانشگاه دارای دانشکده علوم توانبخشی و رشته فیزیوتراپی می باشد.
دکتر زهرا سادات رضاییان به خبرنگار وبدا گفت: سالانه در مقطع کارشناسی بین 20 تا 30 دانشجو و در مقطع کارشناسی ارشد 6 تا 9 دانشجو در رشته فیزیوتراپی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فارغ التحصیل می شوند.
بر اساس آمار، از هر سه نفر، یک نفر مبتلا به بیماری پرفشاری خون می شود که امروزه بالغ بر 33.6 درصد از جمعیت مردم اصفهان به این بیماری مبتلا هستند و بالغ بر یک سوم آنها نیز از بیماری خود بی اطلاعند.
به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر سعیده بحرانی طی گفتگویی به عوامل ایجاد کننده پرفشاری خون اشاره کرد و اظهار داشت: سن بالا، چاقی، کم تحرکی و افزایش وزن، مصرف سیگار و الکل، مصرف غذاهای پر نمک، استرس و نداشتن آرامش روانی از عمده دلایل زمینه ساز فشارخون می باشد که به جز سن، تمامی فاکتورها قابل پیشگیری است.
معاون درمان دانشگاه: امروزه اهمیت برنامه جوانی جمعیت بر هیچ کس پوشیده نیست وشاهد یک اتفاق نظر جمعی در بین دستگاه های مختلف و در راس آن مسئولین متولی رشد جمعیت در جهت رهایی از سالمندی هستیم که لازم است مدیران به تکالیف خود در این حوزه عمل کنند و اگر موانعی در اجرا هست، شفاف سازی و برطرف نمایند.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه گفت: در راستای اجرای برنامه ابلاغی جوانی جمعیت و پس از تشکیل قرار گاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، کمیته های مختلفی به منظور برنامه ریزی در این زمینه تشکیل گردید. یکی از این کمیته ها، کمیته رسانه است که تاکنون جلسات منظمی با حضور متخصصین مختلف و صاحبان رسانه تشکیل شده و تلاش می شود بتوان با توجه به اهمیت نقش رسانه و سیاست گذاری لازم در این زمینه به پیشبرد اهداف برنامه جوانی جمعیت در استان کمک کرد.
رئیس گروه توسعه شبکه در معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: پوشش صد درصدی دسترسی عادلانه به سلامت در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت ثبت شده است.
مهندس رسول حمامی در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار داشت: دسترسی عادلانه به سلامت به معنای این است که کل جمعیت تحت پوشش بدون هیچ گونه تبعیض جنسیتی و قومیتی با رعایت سطح بندی خدمات، دریافت کننده خدمات مورد نیاز خود با تامین مالی مناسب باشند.
معاون درمان و جانشین رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد سفرهای استانی اصفهان گفت: از 24 اسفندماه تا 14 فروردین ماه امسال، 23 نفر فوت بیمار کرونایی در مراکز تحت پوشش دانشگاه ثبت شده است.
دکتر سید مرتضی حیدری در گفتگو با خبرنگار وبدا از افزایش مراجعین به اورژانس بیمارستانی و رشد مراجعین سرپایی به اورژانس خبر داد و افزود: در این بازه زمانی بالغ بر 229 هزار و 124 مورد مراجعه به اورژانس صورت گرفته است که از این تعداد 185 هزار و 130 مورد سرپایی بودند و 49 هزار و 873 نفر بستری شدند.
فوق تخصص بیماریهای کلیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بر اساس یک طرح تحقیقاتی در دانشگاه مشخص شد که بیشترین علت سنگ کلیه در شهر اصفهان افزایش دفع اگزالات در ادرار(اگزالات یک مولکول است که به طور طبیعی به وفور در گیاهان و انسان یافت می شود ) که مصرف چای سنگین و نوشابه ها یکی از علت شایع تشکیل سنگ کلیه است.
دکتر مژگان مرتضوی در گفتگو با خبرنگار وبدا با اشاره به نزدیک شدن روز جهانی و آغاز هفته بیماریهای کلیوی از 13 تا 19 اسفندماه، اظهار داشت: این هفته با شعار" مراقبت از کلیه ها در حوادث غیر مترقبه" برگزار می شود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مصرف بالای گوشت قرمز در هفته که بطور معمول کمتر از 200 گرم گوشت قرمز توصیه می شود، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
دکتر الهام تابش در گفتگو با خبرنگار وبدا از اجرای طرح غربالگری سرطان روده بزرگ از سال 95 تاکنون خبر داد و اظهار داشت: امروزه با افزایش و شیوع سرطان روده بزرگ و کاهش سن ابتلا مواجهیم که عوامل متعددی در بروز آن نقش دارد از جمله تغییر سبک زندگی، بی تحرکی، مصرف زیاد فست فود و گوشت قرمز، مشروبات الکلی و چاقی از ریسک فاکتور سرطان روده بزرگ است.