دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تنها دانشگاه منطقه 7 آمایشی دارای رشته فیزیوتراپی است
معاون پژوهشی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه طی گفتگویی بمناسبت فرارسیدن روز ملی گرامیداشت فیزیوتراپی، اظهار نمود: برحسب تقسیم بندی وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری و کاشان جزو منطقه 7 آمایشی کشور هستند که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تنها دانشگاه دارای دانشکده علوم توانبخشی و رشته فیزیوتراپی می باشد.
دکتر زهرا سادات رضاییان به خبرنگار وبدا گفت: سالانه در مقطع کارشناسی بین 20 تا 30 دانشجو و در مقطع کارشناسی ارشد 6 تا 9 دانشجو در رشته فیزیوتراپی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فارغ التحصیل می شوند.
وی با اشاره به اینکه فیزیوتراپیست ها با انجام معاینه تخصصی و آزمون های بدنی که گاه تا یک ساعت زمان می برد، آسیب وارد شده به بافت ها و سیستم های بدن را شناسایی می کنند ادامه داد: فرآیند معاینه و تشخیص در فیزیوتراپی با معاینه پزشکی تفاوت هایی دارد و بنابراین، علی رغم اینکه دستور انجام فیزیوتراپی را پزشک صادر می کند، ولی انجام معاینه دقیق توسط فیزیوتراپیست اهمیت زیادی در موفق بودن درمان بیمار دارد.
وی بیان داشت: هدف اصلی فیزیوتراپی این است که بدن به شکل صحیح حرکاتش را انجام دهد و برای این منظور، ستون اصلی مداخلات فیزیوتراپی بر مبنای تمرینات ورزشی است. با تمرین کردن، فرد مهارت های لازم برای انجام فعالیت های روزمره شخصی و شغلی خود را بازیابی می کند.
معاون پژوهشی دانشکده علوم توانبخشی تصریح کرد: فیزیوتراپی در برخی از بیماریها، خط اول درمان محسوب می شود ازجمله در بسیاری از انواع بیاختیاری های ادراری، درجات خفیف تا متوسط دیسک کمر و گردن، برخی انواع آسیب های سیستم عصبی مانند گیر افتادگی عصب مچ دست، بسیاری از اختلالات عضلانی و اسکلتی مانند آسیب عضلات، التهاب رباط ها، درجاتی از پارگی ها یا نیمه دررفتگی ها و التهاب های مفصلی.
همچنین در این نوع درمان عوارض برخی بیماری های مفصلی مانند نقرس و یا آسیب های حرکتی ناشی از کمکاری و پرکاری تیروئید قابل پیش گیری یا بهبودی است.
دکتر رضائیان با اعلام اینکه بخش عمده خدمات فیزیوتراپی تحت پوشش بیمه نیست، عنوان کرد: حتی پوشش بیمه های تکمیلی نیز پاسخگوی هزینه های واقعی فیزیوتراپی به ویژه در بیماری های مزمن و سخت درمان، نمی باشد و در عین حال تعداد جلسات در فیزیوتراپی بیش از یک جلسه است و بنابراین هزینه مالی و زمانی استفاده از خدمات فیزیوتراپی یکی از علل دیر مراجعه کردن بیماران یا ترک درمان در میانه راه می باشد که در سطح کلان هزینه های هنگفتی به اقتصاد کشور و خانواده تحمیل می کند.
وی گفت: بخش زیادی از درمان های فیزیوتراپی بر مبنای ورزش است و این در حالی ست که ورزش های درمانی فیزیوتراپی اغلب از سوی مراجعه کنندگان جدی گرفته نمی شود و افراد با سهل انگاری در اجرای دستورات تمرین در منزل یا با تصور کافی بودن آثار درمانی استفاده از دستگاه ها، روند بهبودی خود را دچار کندی می کنند.
- Log in to post comments
- 289 بازدید