تولید 11 نوع مواد و کیت های آزمایشگاهی مورد مصرف تحقیقاتی در آزمایشگاه جامع دانشگاه
رئیس آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: 11 نوع مواد آزمایشگاهی که حداقل 3 نوع از این مواد وارداتی بوده است در این آزمایشگاه تولید می شود.
سید حسین میرهندی در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت ارز و گرانتر شدن هر روزه مواد آزمایشگاهی و کمبود آن و بعضا عرضه مواد آزمایشگاهی تقلبی در بازار، از دو سال گذشته اقدام به تولید مواد آزمایشگاهی کردیم و هم اینک این تلاش ها به نتیجه رسیده است و این مواد با قیمت بسیار پایین تر از بازار در اختیار مجموعه های مختلف قرارداده می شود.
وی با بیان اینکه در صورت وجود متقاضی، قادر به تولید مواد با حجم بالا هستیم اما برای افزایش کیفیت و رقابت جدی با کشورهای غربی، نیاز به صرف زمان و اعتماد به عملکرد محققان داخلی است، گفت: آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه ذاتا یک آزمایشگاه خدماتی و پژوهشی است که در جهت رفع نیاز جامعه و مشتریان کارهای تحقیقاتی انجام و ارائه می دهد.
رئیس آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: طی 4 سال گذشته با حمایت جدی مسئولان دانشگاه شاهد تحول قابل توجهی در حیطه آزمایشگاه هستیم و 9 آزمایشگاه جدید به ۵ آزمایشگاه قبلی اضافه شده است که برای بهره مندی کافی از فضای موجود نیازمند نیروی انسانی مجرب با بودجه بیشتری هستیم.
وی اعلام کرد: تاکنون منابع مالی خوبی برای خرید تجهیزات به این بخش اختصاص یافته است و امیدواریم که بودجه ویژه جداگانه ای برای این آزمایشگاه در نظر گرفته شود که قطعا شاهد پیشرفت چشمگیری در زمینه خدمات آزمایشگاهی با تکنولوژی بالا به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و در کنار آن تولید مواد و کیت آزمایشگاهی خواهیم بود. در این صورت ممکن است آزمایشگاه به خودکفایی مالی نیز برسد.
میرهندی اضافه کرد: اکنون ۱۱ نیروی متخصص در آزمایشگاه مشغول به کارند که 5 تن از آنها دارای مدرک دکتری تخصصی و 4 نفر فوق لیسانس در رشته های مختلف آزمایشگاهی دارند. فرا رسیدن پایان زمان قرارداد های این افراد تهدیدی است که موجب از دست رفتن تجربه انباشته آنها شده و در واقع اتلاف منابع و انرژی دانشگاه را بدنبال دارد.
وی استفاده از توان جوانان فارغ التحصیل در این آزمایشگاه را یک نکته حیاتی برای رشد آزمایشگاه جامع دانست وگفت: جذب جوانان با استعداد، پرانگیزه و پرتلاش بیش از نیروهای قدیمی تر که به علل مختلف بعضا کم انگیزه شده اند، برای رشد علوم آزمایشگاهی و دانش سلامت لازم و ضروری است.
وی اضافه کرد: آزمایشگاه جامع آماده آموزش مهارت های متنوع پژوهشی به فارغ التحصیلان علاقه مند، در قالب دوره های کارآموزی یا کارگاه ها می باشد.
رئیس آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به آزمایشگاه کرونا و آزمایشگاه مرجع قارچ شناسی اشاره کرد و افزود: در ابتدای بحران کووید آزمایشگاه جامع بعد از آزمایشگاه مرکز بهداشت جایگاه دوم را در نمونه گیری و تست های کرونا برعهده داشت بطوری که ظرف کمتر از سه ماه 20 هزار نمونه را دریافت و تست نمود و پس از ورود آزمایشگاه های خصوصی، به وظیفه اصلی خود یعنی پژوهش بازگشت.
وی با اشاره به اینکه مجموعه آزمایشگاه های تخصصی که در آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه مستقر است، توان ارائه ده ها نوع خدمت مورد نیاز دانشجویان، محققین و صنعت را دارد، گفت: آزمایشگاه اسید نوکلئیک (DNA/RNA)، آزمایشگاه بیولوژی مولکولی، آزمایشگاه کشت سلول و بافت، آزمایشگاه بیوتکنولوژی میکروبی، آزمایشگاه فراوری و آمادهسازی مواد، آزمایشگاه توالی یابی ژنها به روش Sanger، آزمایشگاه توالی یابی نسل جدید (NGS)، آزمایشگاه پیشرفته آنالیز شیمیایی، آزمایشگاه رزونانس هسته (NMR)، آزمایشگاه فلوسایتومتری، آزمایشگاه میکروسکوپی اتمی و اتاق تمیز خاص حیوانات آزمایشگاهی از جمله آزمایشگاه های مجهز این مرکز بوده و به فضل خداوند درآینده آزمایشگاه های دیگری از جمله آزمایشگاه LC/MS نیز احداث خواهد شد.
- Log in to post comments
- 23 بازدید