بر اساس اطلاعیه هواشناسی سطح نارنجی مبنی بر تشدید فعالیت ناپایداری های همرفتی و وزش باد شدید موقتی و وقوع طوفان لحظه ای و گرد و خاک، از روز چهارشنبه 10 اردیبهشت ماه الی همان روز و با توجه به سنجش های بعمل آمده، پیش بینی می گردد به صورت موقتی در ساعاتی از روز شاخص کیفیت هوا در شرایط ناسالم برای عموم قرار گیرد.
در همین راستا معاونت بهداشتی دانشگاه جهت کاهش اثرات ناشی از گرد و غبار بر سلامت جامعه، توصیه های بهداشتی را به شرح زیر ارایه نمود:
1) شهروندان محترم تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری فرمایند.
2) بیماران قلبی و ریوی و مبتلایان به آسم، در فضاهای باز فعالیت ننمایند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری نموده و در منزل استراحت نمایند و در صورت تشدید علایم به مراکز درمانی مراجعه نمایند.
3) کلیه ورزشکاران و شهروندان از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیاده روی در این شرایط در هوای باز خودداری نمایند.
4) نوشیدن مایعات به ویژه آب نه تنها باعث شستشوی دستگاه گوارش می شود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را نیز از بین می برد.
5) ماندن در فضای باز و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به اسم را در کودکان افزایش می دهد. آلاینده های موجود در هوای خیابان های پر رفت و آمد موجب کاهش سطح اکسیژن خون می شود. بنابراین حتی المقدور در شرایط آلودگی هوا، کودکان را در منزل نگه دارند و ضمن نگهداری کودکان در منزل، درها پنجره ها را بسته نگاه دارند و در صورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانند.
6) هنگام آلودگی هوا، از میوه ها و سبزیجات تازه بیشتر استفاده کنند. آنتی اکسیدان های (ترکیبات ضد سرطان) موجود در میوه ها و سبزیجات نقش حیاتی در سلامت ریه ها و کاهش اثرات آلاینده های هوا دارند.
7) ماسک های کاغذی معمولی و دستمال نمی توانند مانع ورود آلاینده های هوا به سیستم تنفسی شوند. بنابراین استفاده از آن ها توصیه نمی شود. لذا ماسک های ویژه ای که با عنوان N95، P1 و P2 در داروخانه ها عرضه می شود برای این شرایط تا حدی مناسب است(به¬ویژه برای افرادی که مجبورند در فضای باز فعالیت داشته باشند).
- 57 بازدید