با توجه به اهمیت تقویت اثربخشی طرح‌های پژوهشی مصوب دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و به منظور ترویج استفاده از نتایج پژوهش‌های سلامتی در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با سلامت، برنامه «ارزشیابی تاثیرات پژوهش‌های انجام شده در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور» در اولویت برنامه‌های معاونت تحقیقات و فناوری وزارت متبوع قرار گرفته است تا بدینوسیله علاوه بر ترسیم وضعیت موجود، نقاط نیازمند مداخله شناسایی و مداخلات اثربخش اجرا گردند.
به منظور ارزشیابی اثر پژوهش‌های سلامت چارچوب‌ها و شاخص‌هایی در سطح بین‌المللی پیشنهاد شده‌اند که در این ارزشیابی حیطه‌های اثر بر تصمیم‌گیری، اثرات سلامتی و اثرات اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرند.
لذا پژوهشگران دانشگاه، سؤالات مطرح شده در فرم شماره ۱ را بررسی نموده و چنانچه در مورد طرح‌های تحقیقاتی خود، در طی سال‌های ۱۳۹۷، ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ حداقل یکی از اثرات بیان شده در فرم را داشته‌اند، لطفا فرم مربوطه را حداکثر تا تاریخ ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ تکمیل نموده و به همراه مستندات مورد نیاز در سامانه https://rie.research.ac.ir بارگذاری نمایید. لازم به توضیح است که جهت بارگذاری مستندات، ثبت نام در سامانه مذکور الزامی است.
توجه فرمایید برای هر طرح، فرم ارزشیابی جداگانه باید تکمیل گردد.
تعریف اثرات پژوهش به تفکیک حیطه‌های مختلف و مستندات مورد نیاز در «پروتکل برنامۀ ارزشیابی دانشگاه‌های علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران بر اساس شاخص‌های اثرات پژوهش‌های سلامت نسخه پژوهشگر» بیان شده است که به پیوست نامه ارسال شده است.
لازم به ذکر است سال تصویب پژوهش و سال خاتمه آن اهمیت ندارد، مهم این است که در سه سال تعیین شده، تاثیرگذاری پژوهش به وقوع پیوسته باشد.
مستندات مورد نیاز برای هر یک از اثرات، در جدول شماره ۴ پروتکل بیان شده است.
برای هر پژوهش تاثیرگذار، فرم ارزشیابی جداگانه تکمیل گردد.