دکتر عبدالرضا دیانی، مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در نامه ای به مراکز مشاوره دانشگاه های علوم پزشکی کشور، دستورالعمل جامع مدیریت بحران (مداخلات روانی اجتماعی) ویژه مراکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور را ابلاغ کرد.
در پی شرایط نظامی کشور، معاون آموزشی وزارت بهداشت با هدف حفظ کیفیت آموزش و تضمین آمادگی مراکز درمانی-آموزشی کشور، دستورالعمل جامعی برای ادامه آموزش در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور صادر کرد.
متن اطلاعیه به شرح ذیل است؛
دستورالعمل تخصصی مقابله با شرایط اضطرار کآلودگی هوا در شرایط جنگ و حملات هوایی با هدف ارتقاء آمادگی زیستمحیطی شهرهای بزرگ کشور در برابر آلودگیهای ناشی از حملات نظامی و حفاظت از سلامت مردم در شرایط اضطراری، در قالب ۱۴ گام عملیاتی از سوی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و بقیه الله اعظم (عج) تدوین و منتشر شد.
به گزارش وبدا، شرایط بحرانی ناشی از حملات نظامی، بهویژه حملات هوایی، شهرهای بزرگ با تهدیدات گسترده زیستمحیطی مواجه میشوند که آلودگی شدید هوا یکی از مهمترین آنهاست.
ضمن عرض تسلیت به مردم شریف ایران به مناسبت شهادت جمعی از هموطنان عزیز، تعدادی از استادان و دانشمندان برجسته کشور و نیز فرماندهان سرافراز ارشد نظامی در حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی، پیرو استعلام مسئولان و مدیران دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در خصوص برگزاری آزمونها و به جهت آرامش خیال دانشجویان عزیز و در عین حال حفظ امنیت و سلامت آنان، بدین وسیله موارد ذیل در باره فعالیتهای پیش روی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور اعلام میگردد:
۱. دانشگاهها در صورت فراهم بودن شرایط مناسب، آزمونها را (به صورت حضوری یا مجازی) مطابق تقویم اجرایی خود برگزار میکنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت موضوع جوانی جمعیت در تمامی ابعاد در کشور، برنامه ها و اقدامات وزارت بهداشت در این حوزه را تشریح کرد.
دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در نشست خبری که به مناسبت آغاز «هفته ملی جمعیت» در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با تأکید بر اهمیت موضوع جمعیت و جوانسازی آن، اظهار کرد: در آستانه آغاز هفته ملی جمعیت قرار داریم؛ هفتهای که امیدواریم با حساسسازی عمومی، بهویژه در میان مسئولان، همراه باشد تا همگی با درک اهمیت این مساله، به طور جدی و مسئولانه وارد میدان عمل شویم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه ای به معاونان بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی بر لزوم تشدید اقدامات مراقبتی در برابر بیماریهای حاد تنفسی، بهویژه کووید-۱۹ و آنفلوانزا، تأکید کرد.
به گزارش وبدا، در نامه دکتر علیرضا رئیسی آمده است: با وجود اعلام پایان وضعیت اضطراری بیماری کرونا از سوی سازمان جهانی بهداشت، رصدهای صورتگرفته در سامانههای دیدهوری و مراقبت غیردیدهوری کشور حاکی از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در هفتههای اخیر است. همچنین روند گردش ویروسهای تنفسی در کشور همچنان ادامه دارد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: بهبود و اصلاح وضعیت بلوک ها و تسهیلات زایمانی نه تنها یک وظیفه قانونی بلکه وظیفه ای انسانی و اخلاقی در جهت تکریم مادران باردار است.
دبیر ستاد ملی جمعیت با تاکید بر اهمیت ترویج زایمان طبیعی در کشور، گفت: یکی از اهداف استراتژیک ما در ستاد ملی جمعیت و وزارت بهداشت، ترویج زایمان طبیعی و گسترش خدمات زایمان بدون درد است.
پنج شنبه 28 فروردین ماه، اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور با تمرکز ویژه بر موضوع "پزشکی خانواده" و بررسی ابعاد مختلف نظام ارجاع، به منظور هماهنگی، تبادل نظر و طراحی عملیاتی اجرای برنامههای تحولی در نظام سلامت کشور برگزار شد.
سخنگوی پویش ملی «نه به تصادف!» از کاهش ۸.۵ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در نوروز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و تأکید کرد: اجرای این پویش گامی مؤثر در جهت کاهش تلفات جادهای بوده و توجه به چهار عامل کلیدی شامل کیفیت خودروها، ایمنی جادهها، خطای انسانی و اصلاح قوانین، ضرورتی اجتنابناپذیر است.