رفتن به محتوای اصلی
x

اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حضور رییس جمهور و وزیر بهداشت برگزار شد

پنج شنبه 28 فروردین ماه، اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با تمرکز ویژه بر موضوع "پزشکی خانواده" و بررسی ابعاد مختلف نظام ارجاع، به منظور هماهنگی، تبادل نظر و طراحی عملیاتی اجرای برنامه‌های تحولی در نظام سلامت کشور برگزار شد.

در این اجلاس سخنرانی‌ها و گزارش‌های تخصصی در قالب شش کارگروه اصلی از جمله، نظام پرداخت، ساختار ارائه خدمت، نقشه و الزامات ارجاع، صندوق مجازی و تأمین منابع، ارجاع الکترونیک و دوراپزشکی و فرهنگ‌سازی و مشارکت اجتماعی برگزار شد و مباحثی همچون اصلاح ساختار پرداخت در نظام سلامت، سطح‌بندی خدمات، توسعه پرونده الکترونیک سلامت، به‌کارگیری ظرفیت فناوری اطلاعات در ارجاع الکترونیک، و جلب مشارکت عمومی برای استقرار پزشک خانواده مورد بررسی قرار گرفت.

*رییس جمهور: کار خود را به مذاکرات گره نزده‌ایم، اما معتقدم رفع تنش دستاوردهای زیادی دارد

رییس جمهور با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و آمریکا گفت: دولت هرگز حرکت و تلاش خود را به گفتگو و مذاکرات گره نزده است، در عین حال معتقدم اگر بتوانیم به صلح و آرامش برسیم، دستاورد بسیاری خواهیم داشت.

دکتر مسعود پزشکیان در اختتامیه «اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور» ضمن تشریح اقدامات و تلاش‌های دولت در زمینه تقویت معیشت مردم و رفع ناترازی انرژی به عنوان دو دستور کار اولویت‌دار دولت گفت: اگر ما همکاری و مشارکت مردم را جلب کنیم، همه مشکلات قابل حل خواهد بود.

 رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه سلامت مردم فقط در دارو و درمان خلاصه نمی‌شود و عوامل اجتماعی، مشکلات معیشتی، نگرانی‌های روانی و ذهنی همه در سلامت نقش دارند، اظهار داشت: ما مسئول سلامت مردم هستیم و این یعنی هر عاملی که زندگی مردم را مختل می‌کند، باید توسط ما مدیریت و بازسازی شود.

دکتر پزشکیان تشکیل هسته‌های محلی را با مشارکت سمن‌ها، خیرین، بهزیستی و کمیته امداد ممکن دانست و گفت: هدف این است که به جا ی پراکندگی و موازی‌کاری، همه این نهادها با هماهنگی استانداری به شکلی منسجم عمل کنند تا هیچ فردی، در هیچ محله‌ای از خدمات محروم نماند؛ چه بیمار باشد، چه دچار مشکل اقتصادی. اگر مشارکت و همکاری مردمی را جدی بگیریم، هیچ مشکلی وجود ندارد که قابل‌حل نباشد.

 *وزیر بهداشت در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مطرح کرد: ضرورت اجرای گام به گام پزشکی خانواده ونظام ارجاع

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در آیین گشایش اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، با نگاهی ژرف به الزامات اجرایی و چالش‌های ساختاری، از عزم ملی برای اجرای قانون پزشکی خانواده و نظام ارجاع سخن گفت؛ تحولی که به تعبیر وی، نه جاده‌ای هموار، که صعودی سنگ‌نوردانه و نیازمند اتکای دقیق به دانش، مشارکت و منابع پایدار است.

دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، خطاب به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی خاطرنشان کرد: وظیفه‌ای سترگ و مسئولیتی خطیر در قالب قانون برنامه توسعه، بر دوش نظام بهداشت و درمان کشور نهاده شده است؛ مسئولیتی که هدف غایی آن، اجرای تحولی بنیادین در ساختار ارائه خدمات سلامت است. بی‌گمان، تحقق هر تحول عمیق و ریشه‌دار، به‌ویژه در جامعه‌ای که با الگوها و رویه‌های پیشین خو گرفته، امری پیچیده و همراه با چالش خواهد بود. چرا که قانون، اگرچه مسیر را مشخص می‌سازد، اما عبور از این مسیر، مستلزم آگاهی، ارزیابی دقیق و برنامه‌ریزی منسجم است.

وی ادامه داد: تحول نظام سلامت نیز، چیزی کمتر از یک سنگ‌نوردی اجتماعی نیست. برای برداشتن گام‌های بعدی، باید گیره‌ها محکم باشد؛ درک دقیق از واقعیت‌ها، همراهی نظام اجرایی و اداری و اعتماد و مشارکت مردم نیاز است. تنها با چنین تدبیر و پایداری، می‌توان این مسیر دشوار اما روشن را تا به ثمر رسیدن، پیمود.

دکتر ظفرقندی در ادامه به تبیین کامل اجرای گام به گام برنامه پزشک خانواده پرداخت و در تشریح گفت: اکنون، در آغاز این مسیر، بر آنم تا اهم نکات این چهارچوب را به اختصار با شما در میان بگذارم؛ نخست آنکه، لازمه هر تصمیم عالمانه، آگاهی دقیق از وضعیت موجود است. از این‌رو، درخواستم از رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی این است که نسبت به ارزیابی دقیق وضعیت فعلی اقدام کنند. باید بدانیم کجا ایستاده‌ایم؛ در همین زمینه، سخن گهربار مولای متقیان، حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام، را یادآور می‌شوم که فرمودند: "رحم الله امرءً علم من أین و فی أین و إلى أین" (خدا رحمت کند کسی را که بداند از کجا آمده، اکنون در کجا ایستاده و به کدام‌سو رهسپار است).  

 وی با تأکید بر لزوم بهره‌گیری هدفمند از ظرفیت‌های نوین، اظهار کرد: بی‌تردید، در دنیای امروز، فناوری‌های الکترونیک، فضای مجازی، پزشکی از راه دور و ابزارهای نوینی چون هوش مصنوعی، نقش‌آفرینی مؤثری در بهینه‌سازی خدمات سلامت دارند. دیگر نمی‌توان انتظار داشت که خانه‌های بهداشت و مراکز درمانی کشور همچون چهار دهه پیش فعالیت کنند؛ ساختارهای موجود باید با تحولات فناورانه همگام شوند.

 دکتر ظفرقندی ادامه داد: از دیگر ضرورت‌های پیش‌رو، ایجاد همگرایی میان صندوق‌های بیمه‌ای است. اگرچه بحث ادغام مطرح نیست، اما شکل‌گیری «صندوق مجازی بیمه‌ها» به‌عنوان بستری برای هماهنگی مؤثر میان بیمه سلامت، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح، در زمره ارکان قطعی این طرح به‌شمار می‌آید. این راهبرد، در راستای یکپارچه‌سازی فرآیندهای حمایتی و پرداخت، مورد تأکید و تصویب قرار گرفته است.

 وی با اشاره به اهمیت اصلاح نظام پرداخت، خاطرنشان کرد: شیوه پرداخت کنونی، پاسخگوی اهداف این تحول نیست. پرداخت‌های ناپایدار، با تأخیر و فاقد انگیزه کافی، مانعی جدی در مسیر جذب و نگهداشت نیروهای تخصصی است. بنابراین، پیشنهادهایی در زمینه اصلاح نوع و سقف پرداخت‌ها مطرح شده که باید در کارگروه‌های تخصصی مورد بررسی و نهایی‌سازی قرار گیرد؛ این پرداخت‌ها باید ضمن دارا بودن جذابیت، ثبات و انسجام داشته باشند.

 وزیر بهداشت در بخش پایانی سخنانش با اشاره به اهمیت برنامه ملی جوانی جمعیت، گفت: این طرح یکی از راهبردی‌ترین برنامه‌های حوزه بهداشت و درمان کشور به شمار می‌رود. خوشبختانه خانم دکتر دستجردی به عنوان دبیر ستاد ملی جمعیت منصوب شده‌اند و با جدیّت در حال پیگیری این برنامه هستند. در این میان، دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند و حدود ۶۰ درصد وظایف تعریف‌شده در قانون به وزارت بهداشت مربوط می‌شود. با این حال، معتقدم که صرفاً تکیه بر اجرای مواد قانونی کافی نیست؛ بلکه باید در جهت ارتقای فرهنگ‌سازی عمومی، توسعه روش‌های نوآورانه و افزایش مشارکت اجتماعی نیز گام‌های اساسی برداشت

What we do

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

TypeError: implode(): Argument #2 ($array) must be of type ?array, string given in implode() (line 247 of themes/gavias_edubiz/gva_elements/gsc_icon_box.php).
implode() (Line: 247)
Drupal\gavias_blockbuilder\shortcodes\gsc_icon_box::sc_icon_box() (Line: 158)
Drupal\gavias_blockbuilder\shortcodes\gsc_icon_box->render_content() (Line: 85)
include() (Line: 92)
gavias_blockbuilder_frontend() (Line: 48)
Drupal\gavias_blockbuilder\Plugin\Field\FieldFormatter\BlockBuilderFormatter->viewElements() (Line: 91)
Drupal\Core\Field\FormatterBase->view() (Line: 268)
Drupal\Core\Entity\Entity\EntityViewDisplay->buildMultiple() (Line: 282)
Drupal\layout_builder\Entity\LayoutBuilderEntityViewDisplay->buildMultiple() (Line: 340)
Drupal\Core\Entity\EntityViewBuilder->buildComponents() (Line: 24)
Drupal\node\NodeViewBuilder->buildComponents() (Line: 282)
Drupal\Core\Entity\EntityViewBuilder->buildMultiple() (Line: 239)
Drupal\Core\Entity\EntityViewBuilder->build()
call_user_func_array() (Line: 113)
Drupal\Core\Render\Renderer->doTrustedCallback() (Line: 870)
Drupal\Core\Render\Renderer->doCallback() (Line: 432)
Drupal\Core\Render\Renderer->doRender() (Line: 248)
Drupal\Core\Render\Renderer->render() (Line: 165)
Drupal\Core\Render\Renderer->Drupal\Core\Render\{closure}() (Line: 638)
Drupal\Core\Render\Renderer->executeInRenderContext() (Line: 166)
Drupal\Core\Render\Renderer->renderInIsolation() (Line: 526)
Drupal\node\Plugin\Search\NodeSearch->indexNode() (Line: 490)
Drupal\node\Plugin\Search\NodeSearch->updateIndex() (Line: 80)
search_cron() (Line: 337)
Drupal\Core\Cron->Drupal\Core\{closure}() (Line: 395)
Drupal\Core\Extension\ModuleHandler->invokeAllWith() (Line: 345)
Drupal\Core\Cron->invokeCronHandlers() (Line: 159)
Drupal\Core\Cron->run() (Line: 75)
Drupal\Core\ProxyClass\Cron->run() (Line: 65)
Drupal\automated_cron\EventSubscriber\AutomatedCron->onTerminate()
call_user_func() (Line: 111)
Drupal\Component\EventDispatcher\ContainerAwareEventDispatcher->dispatch() (Line: 115)
Symfony\Component\HttpKernel\HttpKernel->terminate() (Line: 66)
Drupal\Core\StackMiddleware\StackedHttpKernel->terminate() (Line: 715)
Drupal\Core\DrupalKernel->terminate() (Line: 22)