در نشست خبری روز جهانی قلب مطرح شد: خطر بیماریهای قلبی و عروقی در مردان بیشتر از زنان است
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: خطر بیماریهای قلبی و عروقی در مردان بیشتر از زنان است اما عوارض آن در زنان بیشتر، خود را نشان میدهد.
چهارشنبه 11 مهرماه، دکتر علی پاسا در نشست خبری که به مناسبت «روز جهانی قلب» برگزار شد، اظهار نمود: حدود ۴۰ درصد مرگ و میرها مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی است و در دنیا سالانه بیش از ۲۰ میلیون نفر بدلیل ابتلا به این بیماریها، جان خود را از دست میدهند.
دکتر پارسا با اشاره به ۱۰ عامل تاثیرگذار در ابتلا به این بیماریها از جمله فشار خون بالا، چربی خون، قند خون، چاقی، بیتحرکی، سوابق خانوادگی، ژنتیک و دودِ دستِ دوم(دخانیات) گفت: هرچند مهمترین عامل ابتلا به بیماری های قلبی و عروق رژیم غذایی ناسالم است، اما کنترل آلودگی هوا و اصلاح سبک زندگی میتواند نقش تعیین کنندهای در کاهش ابتلا به این بیماریها داشته باشد.
وی درباره نقش تغذیه سالم در سلامت قلب گفت: در جامعه امروز گرایش و ذائقه مردم به سمت غذاهایی است که سلامت جسم را به خطر میاندازد و عرضه غذاهای ناسالم نیز در جامعه روبه گسترش است لذا مردم برای داشتن تغذیه سالم باید در سبک زندگی خود تجدیدنظر کنند.
وی با تاکید بر اینکه هر فرد مسئول سلامت خود است، افزود: هر فردی برای تامین سلامت خود باید سه عدد فشار خون، قند خون و وزن خود را همیشه بداند، همچنین با شناخت عوامل خطر دهگانه و کاهش و کنترل بیماریهای قلبی و عروقی به رعایت اصول توصیه شده در سبک زندگی خود توجه کند.
دکتر پارسا ادامه داد: در سطح استان بیش از یکهزار واحد بهداشتی فعال وجود دارد که یکی از خدمات آنها خطرسنجی عروقی است که بصورت رایگان به افراد بالای ۱۸ سال ارائه می شود.
وی افزود: در این خطرسنجی وضعیت افراد از جمله وزن، تغذیه، فشار خون، قند و چربی مورد بررسی، عوامل خطرزا ارزیابی و بر اساس آن وضعیت بیماری قلبی فرد اعلام میشود.
دکتر پارسا به افراد بالای ۱۸ سال توصیه کرد که برای خطرسنجی قلبی و عروقی، سالانه یک بار به واحدهای مراقبتی مراجعه و وضعیت قلب خود را ارزیابی نمایند.
معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان انجام ورزش بخصوص ایروبیک، ورزشهای عضلانی و استفاده از وزنه بصورت ۲ ساعت در هفته را برای کنترل و پیشگیری از بیماریهای قلب و عروق بسیار مهم و موثر عنوان نمود.
وی تاکید کرد: فست فودها بخاطر نوع ترکیب آنها بویژه چربی، نان سفید و تری گلیسیرید بالا باعث افزایش بیماری میشود و بهتر است مصرف نشود.
مسئول اداره سلامت قلب و عروق معاونت بهداشتی دانشگاه نیز در این نشست گفت: خدمات خطرسنجی قلب در تمام واحدهای مرکز بهداشت استان بصورت رایگان انجام میشود و اگر فرد به این بیماری مبتلا باشد تحت مراقبت قرار میگیرد.
دکتر رامش حسین خانی گفت: در استان اصفهان سه میلیون و۲۰۰هزار نفر بالای ۱۸ سال داریم که از این تعداد تنها یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر تست خطرسنجی قلب را انجام دادهاند و از این تعداد ۶ تا ۷ درصد بیماری قلبی و عروقی شان ثابت شده است که باید از آنها مراقبت بیشتری بعمل آید.
"هفتم مهر برابر با ۲۹ سپتامبر بعنوان «روز جهانی قلب» نامگذاری شده است."
- Log in to post comments
- 67 بازدید