در نشست خبری عنوان شد: «هزار روز طلایی تغذیه با شیر مادر» ضامن حفظ سلامت نسل آینده است

دوشنبه 15 مردادماه، بمناسبت «هفته ترویج تغذیه با شیر مادر» نشست خبری مطبوعاتی با حضور مسئولین و کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه، روابط عمومی و جمعی از اصحاب رسانه در سالن شاهچراغ دانشگاه برگزار گردید.

در ابتدای این نشست معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان طی سخنانی در خصوص شیر مادر با ترکیب منحصر به فردش، افزود: تغذیه نوزاد با شیر مادر ایمنی کامل را فراهم می‌کند و حفظ سلامت نسل آینده در «هزار روز طلایی» محقق می‌شود.

دکتر علی پارسا در جمع خبرنگاران اظهار نمود: «هزار روز طلایی» از ۹ ماه بارداری مادران تا زمان ۲ سالگی کودکان را شامل می‌شود و این مدت برای نظام سلامت از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی تاکید کرد: بر اساس مستندات علمی، اگر در این مدت مراقبت و حمایت لازم از کودک و مادر بخوبی صورت بگیرد و تغذیه با شیر مادر انجام شود کودک ۷۰ درصد رشد مغزی، ۴۰ درصد رشد قدی و ۲۵ درصد رشد وزنی خواهد داشت و این دوره، طلایی‌ترین دوران سلامت در زندگی هر انسانی است.

دکتر پارسا  2 سال ابتدای تولد را تاثیرگذارترین دوره عنوان نمود که مغز و سیستم ایمنی بدن در این مدت بطور قابل توجهی به رشد و تکامل می‌رسد و کودکی که شیر مادر را دریافت می‌کند حتی از رشد هوشی بالاتری نیز برخوردار می شود.

وی با اشاره به روز شمار هفته تغذیه با شیر مادر گفت: روز شانزدهم مرداد بعنوان « نقش مدیران سازمان‌های اداری و بخش خصوصی در حمایت از مادران شاغل شیرده» نامگذاری شده است و در این راستا مدیران باید در محیط اداری علاوه بر تامین فضای مناسب دارای تجهیزات مختص رفع نیاز مادر و کودک، طبق ماده ۱۷ قانون حمایت از خانواده به تقاضای دورکاری مادران باردار و شیرده ، تامین کمک هزینه اولاد و حمایت از مادران شیرده دارای شیفت شب یا مشاغل سخت توجه لازم را داشته باشند.

دکتر پارسا به موفقیت‌های استان در ترویج تغذیه با شیر مادر و برنامه‌های حمایتی از جمله مشاوره‌های شیردهی نیز اشاره کرد و افزود: ۳۶ مرکز مشاوره شیردهی در اصفهان فعال است که این مراکز با انجام مشاوره های لازم و ترویج تغذیه با شیرمادر توانستند که از ۵۸ هزار و ۸۰۰ کودک در استان تنها ۲ هزار و ۱۰۹ کودک مجوز دریافت شیر خشک داشته باشند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان همچنین اهدای شیر به بانک شیر را راهکاری موثر برای کودکانی که بدلایل مختلف مثلا از دست دادن مادر، طلاق یا بیماری صعب‌العلاج از تغذیه با شیر مادر خود محروم هستند، دانست و گفت: مادران شیرده می‌توانند با اهدای شیر به بانک یاد شده به تغذیه سالم اینگونه نوزادان کمک کنند.

وی گفت: در حال حاضر بیشترین اهداء شیر را مادران خمینی شهری با اهداء ۱۷۲ لیتر به این بانک داشته‌اند و شیر اهدایی، پاستوریزه و در سرد خانه‌های مجهز نگهداری می شود تا به مصرف شیرخواران یاد شده برسد.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان یکی دیگر از اقدامات حمایتی از طرح ترویج تغذیه با شیر مادر را تعیین بیمارستان‌های دارای لوح دوستدار کودک اعلام کرد و گفت: ۳۶ بیمارستان در استان دارای لوح دوستدار کودک هستند .

شایان ذکر است دهم تا شانزدهم مرداد هر سال، بعنوان «هفته جهانی تغذیه با شیر مادر» نام گرفته است و امسال با شعار«حمایت همه‌جانبه از ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه» این موضوع اهمیت بیشتری نیز پیدا کرده است.