عید سعید غدیر بر شیعیان جهان مبارک باد/ «نکاتی درباره عید سعید غدیر خم که این روزها سهواً یا عمداً از آن یاد نمی‌شود!»

«نکاتی درباره عید سعید غدیر خم که این روزها سهواً یا عمداً از آن یاد نمی‌شود!»

بخش سوم:«غدیر اوج ترکیبِ بدیع و شیوای دین و سیاست است»

در حقیقت روز غدیر امتداد خط همه رسالتهای الهی و اوج این خط روشن در طول تاریخ است.مضمون رسالت که عبارت است از دین خدا، در حقیقت جهت دادن به همه تلاشهای انسانی است.
تلاشهای انسان، بعضی مربوط به مسائل شخصی است مثل معیشت و معنویّت و عواطف و ارتباطات شخصی.اما بخش بزرگتر فعالیت هایی است که در صحنه جامعه با تلاش جمعی صورت می‌گیرد، که به آن «سیاست» می‌گویند؛سیاستهای اقتصادی، سیاستهای اجتماعی، سیاستهای نظامی، سیاستهای فرهنگی، سیاستهای مدنی،سیاستهای بین‌المللی.

اینها بخش عمده تلاش انسانها در زندگی خود است.چرا عمده است؟ چون این سیاستها در واقع افراد را در فعالیتهای شخصی خود به سمت و سوی خاصی می‌کشاند. دین به هر دو صحنه مربوط می شود.
غدیر را فقط در حد یک نصب یا معرفی ساده که پیغمبر اکرم کسی را معرفی کرده تلقی نکنید.البته پیغمبر امیرالمؤمنین را در حضور جمع چند ده هزار نفری مسلمانها به خلافت منصوب کرد.در این تردیدی نیست.اما قضیه در این حد متوقف نمی‌ماند.

مسأله این است که از دوران حضرت آدم که رشته نبوّتها و رسالتها شروع شد و بارها حکومتهای نبویّ در طول تاریخ تشکیل گردید مثل سلیمان و داوود و تا زمان پیغمبر ما، آن جایی که ترکیبِ بدیع و شیوای دین و سیاست در اوج خود به صورت یک سنت ماندگار درآید و هدایت جامعه را تضمین کند،در قضیه غدیر اتفاق افتاد.

تلخیص و گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی۸۰/۱۲/۱۲ (https://khl.ink/f/3110)