پوشش تغذیه انحصاری با شیر مادر در اصفهان۱۳ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
دکتر مرجان مشکاتی مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشستی که به مناسبت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر با شعار "نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده و محل کار و جامعه " برگزار شد؛ اظهار نمود: با توجه به تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال 1400 و تاکید بر روی جمعیت و فرزندآوری ، مهمترین موضوع به دنیا آوردن نوزادان سالم و شرایط رشد و تکامل آنها می باشد.
وی ادامه داد: قطعا تغدیه نوزاد اولین اولویت هست که بهترین و کاملترین آن با شیر مادر هست که به ارتقای سلامت، افزایش رشد و تکامل نوزاد و علاوه براینها باعث پیشگیری از مرگ و میر نوزادان و نهایتا مرگ و میر کودکان میشود.
دکتر مشکاتی عنوان کرد: با توجه به شعار امسال این هفته جهانی، از اهداف اصلی ما، حمایت از مادران شاغل که همزمان شیرده هم هستند، می باشد. البته در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مرخصی مادران شاغل مطرح می باشد که میتوانند از 9 ماه مرخصی زایمان استفاده کنند و اگر دوقلو باشد بمدت 12 ماه این مرخصی ادامه دارد تا مادر در کنار نوزاد باشد و بتواند از تغذیه انحصاری بهره بگیرد و مورد دیگر هم استفاده از پاس شیر برای مادران شیرده شاغل می باشد.
وی بیان کرد: در هفته ترویج تغذیه باشیر مادر یکی از اهداف ما اطلاع رسانی در رابطه با اهمیت تغذیه شیر مادر و مزایای استفاده از آن، موارد و راهکارهایی که لازم است به خانواده گفته شود تا این شیردهی به خوبی انجام شود و مادر حمایت کامل را داشته باشد در واقع فرهنگسازی برای این که شیر مادر، در اولویت هست.
دکتر مریم کاظمی رییس گروه سلامت نوزدان و کودکان حوزه معاونت بهداشتی نیز در این نشست اظهار کرد: با توجه به شعار امسال هفته تروج تغذیه با شیر مادر" 10 تا 16 مردادماه" بسیار حائز اهمیت است که در خصوص مزایای ترویج تغذیه با شیر مادر در جامعه صحبت شود بویژه برای کارفرمایان چون شعار سال جاری بر روی مادران شاغل تمرکز دارد.
وی افزود: خوشبختانه در سیستمهای دولتی قانون مرخصی زایمان اجرا میشود ولی مشکل ما روی مواردی هست که مادران شاغل تابع قانون کار هستند مثلا در کارخانهها اگر مادر شیردهی باشد مجبور است که در مدت زمان کوتاهتری مرخصی زایمان را به پایان برساند و به محیط کارش برگردد.
دکتر کاظمی با اعلام موفقیت فاز اول بانک شیر بیمارستان الزهرا(س) در تغذیه انحصاری نوزدان بستری؛ اعلام کرد: پوشش تغذیه انحصاری با شیر مادر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
رییس گروه سلامت نوزدان و کودکان حوزه معاونت بهداشتی ادامه داد: تغذیه با شیر مادر، هم برای نوزاد، هم برای مادر و هم برای جامعه حایز اهمیت است، مثلا در کاهش ابتلا مادران به سرطان تخمدان، کاهش ابتلا نوزادان به بیماریهای عفونی دستگاه تنفس فوقانی یا عفونت گوش، همچنین کاهش ابتلا فرزندان به چاقی و در بزرگسالی هم افراد کمتر به بیماری های ناشی از چاقی مثل پرفشاری خون، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی مبتلا میشوند.
وی بیان کرد: تغذیه با شیر مادر یک سبک زندگی هست و وقتی مادری بچه خودش را در آغوش میگیرد و اجازه میدهد تماس پوستی برقرار شود و بچه ضربان قلب مادر را بشنود ، باعث افزایش ضریب هوشی کودک می شود.
-بچههایی که با شیر مادر تغذیه میشوند ضریب هوشی، 8 تا 13 نمره بالاتری دارند
دکتر کاظمی گفت: بچههایی که با شیر مادر تغذیه میشوند ضریب هوشی شان، 8 تا 13 نمره نسبت به آنهایی که با شیر مصنوعی تغذیه میشوند بالاتر است، همچنین تعاملات اجتماعی و عواطف قویتر دارند که اینها فوایدی هم برای جامعه دارد. تغذیه با شیر مادر روی محیط زیست و حفظ لایه اوزون هم اثر گذاری مثبت دارد، چرا که نیازی نیست برای تهیه شیر، آب را بجوش بیاورند.
دکتر کاظمی عنوان کرد: ترویج تغذیه با شیر مادر باعث برابری اجتماعی، برابری جنسیتی و مهمتر آن که در قرآن و احادیث و روایات هم به تغذیه با شیر مادر بعنوان یک سبک زندگی سالم تاکید شده است.
-در هر یک سیسی از شیر مادر یک میلیون سلول زنده وجود دارد
وی ادامه داد: در هر یک سیسی از شیر مادر یک میلیون سلول زنده وجود دارد در حالی که سلول زنده داخل شیر خشک وجود ندارد و این سلولهای زنده باعث تقویت ایمنی بدن نوزادان میشود .
-شیر اهدایی مورد آزمایش میکروبی و پاستوریزاسیون قرار می گیرد
رییس گروه سلامت نوزدان و کودکان حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: شیرهای اهدایی به بانک شیر بیمارستان الزهرا(س) در ابتدا مورد آزمایش قرار میگیرد که مطمئن شویم آلودگی میکروبی ندارد، سپس فرآیند پاستوریزاسیون و بعد در فریزرهای مخصوصی فریز میشود و اگر شیرخواری به هر دلیلی از شیر مادر محروم باشد می تواند از شیری که در بانک شیر بیمارستان الزهرا تهیه و نگهداری شده؛ استفاده کرد.
- Log in to post comments
- 79 بازدید