راه اندازی دوازدهمین کارناوال سلامت مادران در اصفهان به مناسبت روز جهانی ماما
10 اردیبهشت ماه، نشست خبری به مناسبت روز جهانی ماما (5 می) در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با حضور مدیر روابط عمومی و سخنگوی دانشگاه، جمعی از مسئولین اداره مامایی معاونت درمان و اصحاب رسانه برگزار گردید.
به گزارش خبرنگار وبدا، مدیر گروه مامایی و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتباط با گرامیداشت روز جهانی ماما گفت: دوازدهمین کارناوال سلامت مادران به مناسبت این روز جهانی 13-11 اردیبهشت ماه در 4 منطقه محروم اصفهان راه اندازی می شود.
دکتر محبوبه والیانی اظهار داشت: از روز دوشنبه 11 اردیبهشت ماه به مدت سه روز پایگاه های ثابت سلامت در 4 منطقه شهر اصفهان از جمله حصه جنوبی، زینبیه، قائمیه و شیخ طوسی برپا و از هشت صبح تا 2 بعدازظهر به مردم این مناطق ارائه خدمت می کنند .
وی افزود: در روز 14 اردیبهشت ماه، سه پایگاه ثابت یک روزه نیز در سه میدان اصلی شهر از جمله "انقلاب"، "میدان امام حسین" و "میدان نقش جهان" از ساعت 8 صبح تا 2 بعدازظهر با اکیپی شامل حداقل یک ماما، یک عضو هیئت علمی و سه دانشجو مستقرهستند .
مدیر گروه مامایی و بهداشت باروری دانشگاه در ادامه اقدامات هفته گرامیداشت ماما عنوان کرد: شش اتوبوس آذین بندی شده به شعارهای بهداشتی در میدان بزرگمهر، پل خواجو، سی و سه پل، میدان قدس، میدان جمهوری و میدان لاله مستقر و به مردم خدمات مشاوره ای در خصوص سلامت زنان ارائه می نمایند.
دکتر والیانی با بیان شعار روز جهانی ماما مبنی بر "همه با هم برای تحقق شواهد علمی مامایی" است و شعار ملی از سوی وزارت بهداشت "ماما حامی سلامت خانواده و فرزندآوری است"، اعلام نمود که بر اساس این شعارها نقش ماما در فرزندآوری و جوانی جمعیت پررنگ نشان داده شده است.
رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به هفته گرامیداشت ماما از 11 تا 18 اردیبهشت ماه، گفت: تعداد 1100 مامای شاغل در مراکز تحت پوشش، مشغول خدمت رسانی هستند که در راستای افزایش زایمان طبیعی نقش موثری را ایفا می نمایند.
زهرا جوانمردی در ادامه سخنان خود به استاندارد سازی خدمات مامایی و رسیدن به این هدف که به ازای هر مادر در حال زایمان یک نیروی مامایی نیاز است، پرداخت و افزود: نیازمند افزایش تعداد ماما در مراکز هستیم که این موضوع در برنامه های استخدامی وزارت بهداشت نیز قرار دارد.
وی با بیان نقش موثر ماماها در حوزه مشاوره به مادران باردار، اظهار داشت: آموزش بارداری در قالب کلاسهای آمادگی برای زایمان و اجرای برنامه "مامای همراه " در بیمارستان ها در حال اجرا است و در کاهش ترس و استرس مادران به هنگام زایمان موثر می باشد.
رحیمی، رئیس گروه سلامت مادران وجمعیت حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: ماماها اصلی ترین حلقه های سلامت خانواده را تشکیل می دهند و با توجه به مبانی قانونی، نقش موثری در جوانی جمعیت نیز دارند.
وی افزود: بانوان با مراجعه به نزدیکترین مراکز بهداشتی، می توانند خدمات رایگان دریافت کنند بطوریکه خانه های بهداشت در روستاها و پایگاه های سلامت در شهرها از ارائه دهندگان خدمات بهداشتی رایگان به عموم مردم می باشند.
- Log in to post comments
- 457 بازدید