نشست خبری در خصوص حوادث چهارشنبه سوری/ 68 درصد حوادث چهارشنبه سوری ناشی از ترقه و مواد انفجاری است
شنبه 20 اسفندماه، بمنظور آگاه سازی عمومی و کاهش حوادث چهارشنبه آخر سال و همچنین بهره گیری از توان اصحاب رسانه، نشست خبری با حضور مسئولین اورژانس پیش بیمارستانی، مرکز آموزشی درمانی امام موسی کاظم(ع)، معاونت نیروی انتظامي اصفهان و عملیات سازمان آتش نشانی استان در محل سالن کنفرانس دفتر ریاست دانشگاه برگزار گردید.
در این نشست دکتر علی اکبر جنگجو رئیس بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم (ع) اصفهان طی سخنانی گفت: 68 درصد از حوادث چهارشنبه سوری ناشی از ترقه و مواد انفجاری، 29 درصد از طریق آتش و 3 درصد هم شامل موارد دیگر میشود.
وی اظهار داشت: 86 درصد سوانح سوختگی چهارشنبه سوری را در مردها و 20 درصد را در زنان شاهد هستیم.
دکتر جنگجو با اشاره به اینکه سوختگی بالای 50 درصد برگشت ناپذیر است، ادامه داد: 75 درصد سوختگی ها زیر 5 درصد، 17 درصد سوختگی ها بین 5 تا 18 درصد و 20 درصد سوختگی ها بالای 18 درصد است.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم ( ع) اصفهان اظهار داشت: 11 درصد سوختگی حوادث چهارشنبه سوری را در افراد زیر 10 سال شاهدیم، 45 درصد سوختگی بین 10 تا 19 سال ، 17 درصد را بین 30 تا 39 سال و 11 درصد را بین 20 تا 29 سال مشاهده میکنیم.
دکتر جنگنجو آسیب به دست، صورت، تخلیه چشم و آسیب شنوایی را بالاترین نوع آسیب ها عنوان کرد و افزود: 37 درصد آسیب دیدگان در سن دانش آموز قرار دارند، 27 درصد از مصدومین شغل آزاد دارند، 13 درصد خانه دارند، 8 درصد بیکار و 5 درصد زیر 7 سال هستند.
وی با بیان اینکه 81 درصد از حادثه دیدگان به هنگام استفاده از مواد محترقه آسیب دیدند و اکثرا دانش آموز هستند، 10 درصد مواد محترقه درست می کردند و 10 درصد رهگذر هستند، گفت: از سال 90 تا 1400 با روند رو به رشد مراجعات سر پایی مواجه بودیم.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم (ع) با بیان این که هشتمین علت فوت در کشورمان سوختگی است گفت: در دنیا به ازای هر 100 هزار 2.9 نفر دچار سوختگی می شوند اما این آمار در کشورمان به ازای هر 100 هزار نفر، 3.8 نفر است.
وی افزود: 90 درصد سوختگی های ثبت شده در دنیا مربوط به کشورهای توسعه یافته و 10 درصد دیگر در کشورهای پیشرفته به ثبت رسیده و بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی سالانه 300 هزار نفر در دنیا به علت سوختگی جان خود را از دست می دهند.
دکتر جنگجو با بیان این که سوختگی درجه های مختلفی دارد و به عبارتی هر کف دست فرد معادل یک درصد سوختگی است گفت: فردی که بیش از 50 درصد دچار سوختگی شد ادامه حیات آن مشکل است؛ البته خطر فوت در افرادی که بیماری زمینه ای همچون فشار خون و دیابت دارند و همچنین اطفال که دچار سوختگی می شوند، بیشتر است.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم (ع) اصفهان با اشاره به این که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هر ماه یک میلیارد تومان به طور مستقیم برای ارائه خدمات به بیماران بستری در بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم (ع) اصفهان هزینه پرداخت می کند افزود: هزینه بستری هر بیمار که دچار سوختگی شود در هر شبانه روز به طور متوسط 6 میلیون تومان است که این هزینه به نظام سلامت تحمیل می شود.
وی با بیان این که بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم (ع) اصفهان علاوه بر ارائه خدمات به بیماران استان اصفهان از 15 استان دیگر هم مراجعه کننده دارد گفت: ظرفیت این بیمارستان تخصصی محدود است و افزایش مصدومان ناشی از حوادث چهارشنبه آخر سال ارائه خدمات مناسب به بیماران این بیمارستان را با مشکل روبرو خواهد کرد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست اظهار نمود: درصد قابل توجه مصدومین زیر 20 سال هستند، این افراد نیروی کار ایران در آینده بشمار می روند و در این حوادث سوختگی آسیب های روحی و روانی برای آنها به همراه دارد.
دکتر فرهاد حیدری با بیان اینکه در بسیاری از موارد حوادث بصورت خانوادگی اتفاق می افتد، ادامه داد: در سال گذشته تعداد زیادی از حوادث بشکل خانوادگی صورت می گرفت و در وقایع چهارشنبه سوری خانواده ها با نوجوانان همراهی میکنند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه اضافه کرد: در حوادث چهارشنبه سوری دست، سر، صورت و چشم به ترتیب بیشتر از سایر قسمت های بدن دچار حادثه شده است.
وی با اظهار اینکه سال گذشته شدت حوادث بیشتر از سال های پیش از آن است، ادامه داد: سال گذشته 78 مورد بستری اورژانسی از حوادث چهارشنبه سوری ثبت شده است، 2 مورد قطع عضو و 45 مورد آسیب جسمی دیدند.
- Log in to post comments
- 519 بازدید