در نشست خبری با موضوع بیماری سالک مطرح شد: آزمون واکسن سالک در دو استان اصفهان و فارس
۱۹ بهمن ماه، مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان در نشست خبری با موضوع بیماری سالک، از آزمون واکسن سالک در دو استان اصفهان و فارس از اسفندماه سال 97 تاکنون خبرداد و گفت: نتایج این آزمون در اصفهان نشان داد که دریافت واکسن تا 70 درصد کاهش بیماری سالک را در مناطق سالک خیز در پی داشته است.
به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر رضا فدایی اظهار داشت: دریافت کنندگان واکسن سالک از سال 97 تاکنون، هر سه ماه یکبار واکسن دریافت میکنند و در مرحله بررسی اثرات آن هستیم.
وی از شناسایی 84 کانون سالک خیز در سال جاری خبرداد و افزود: بالغ بر 888 هزار هکتار طعمه گذاری توسط 13 هزار نفر روز با همکاری بسیج سازندگی انجام گرفت.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه در 28 نقطه از اصفهان، آزمایشگاه نمونه گیری سالک داریم، افزود: 28 مرکز تشخیص رایگان و 44 مرکز درمان بیماری سالک وجود دارد.
وی ادامه داد: جوش صورتی که بیش از دو هفته زمان ببرد مشکوک به زخم سالک است و باید به مراکز مرتبط مراجعه و برای درمان زودتر اقدام کنند.
وی قیمت هر آمپول تزریقی برای درمان سالک را شش دلار اعلام کرد که همه ساله توسط دولت خریداری و رایگان در اختیار مبتلایان قرار میگیرد.
دکتر فدایی افزود: بیماری سالک، منجر به مرگ کسی نخواهد شد، ولی درمان زخم سالک پر اهمیت است و هم اکنون آمپول تزریقی یک روش درمانی محسوب میگردد و روش دیگر آن نیز فریز کردن زخم میباشد.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان گفت: هم اکنون در دانشگاه کاشان تحقیقات روی درمان غیر تزریقی سالک انجام شده است.
وی از شهرداری ها، دهیاری ها و بخشداری ها درخواست نمود موقع جابجایی کود و خاک با مرکز بهداشت مشورت کنند تا از توسعه مناطق سالک خیز پیشگیری کنند.
دکتر فدایی همچنین از رسانه ها خواستار ارتقاء سواد سلامت جامعه و همیاری دیگر دستگاه ها در کاهش روند ابتلا به سالک شد.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان اصفهان تجمیع نخاله های ساختمانی و زباله ها را محل مناسبی برای افزایش پشه ها و موش و افزایش نقاط سالک خیز دانست و گفت: عدم توجه به وضعیت نخاله های ساختمانی این نگرانی را به وجود می آورد که اصفهان نیز به کانون سالک تبدیل شود.
دکتر فدایی، پیشروی ساخت و ساز در تاغزارها را نیز دلیل دیگری بر پیشروی بیماری سالک عنون نمود.
وی افزود: هم اکنون با روند کاهشی بیماری سالک مواجه هستیم و در برخی از نقاط سالک خیز آمار مبتلایان به این بیماری به صفر نزدیک شده است.
وی گفت: دامداری ها باید از مناطق مسکونی فاصله بگیرند زیرا زندگی انسان با حیوان بطور قطع با بروز بیماریهایی همراه است.
دکتر فدایی اعلام کرد: کنترل بیماری سالک با همراهی سایر دستگاه ها امکانپذیر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه 25 درصد سلامت برعهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است، تصریح نمود: 100 هزار بیماری و سندرم در دنیا وجود دارد که دارای راه های پیشگیری و عوامل خطر هستند و اگر رسانه ها بتوانند عوامل خطر بیماریها و راه های پیشگیری از بیماری را به مردم اعلام کنند به وظیفه ذاتی خود عمل کرده اند.
دکتر پژمان عقدک ضمن درخواست از رسانه ها برای یاری رساندن به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتقاء سواد سلامت مردم، گفت: رسانه ها بایستی در حوزه اطلاع رسانی درست مولفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت مردم گام بردارند.
وی ادامه داد: سازمان ها وظایفی دارند که دانسته یا ندانسته به آنها عمل نمیکنند و تبعات آن را در حوزه سلامت شاهد هستیم و بعضا سیاست هایی که سازمان ها وضع میکنند تبعات و عوارضی بر سلامتی دارد که در این خصوص نیز بایستی آگاه سازی لازم صورت پذیرد.
- Log in to post comments
- 98 بازدید