برگزاری اولین کارگروه استانی حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در دانشگاه
اولین کارگروه استانی حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج، یکشنبه 27 آذرماه با حضور نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مسئولین بیمه سلامت، سازمان تامین اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی کاشان و دستگاه های متولی و همچنین اعضای کارگروه، در دفتر ریاست دانشگاه برگزار شد.
دکتر زهرا شیخی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در این جلسه طی سخنانی هزینه های بالای درمانی و دارویی بیماران خاص و صعب العلاج را یکی از عوامل نگرانی مردم عنوان نمود و گفت: هدف اصلی ما از تشکیل این کارگروه، کاهش نگرانی مردم از پرداخت هزینه های دارویی و درمانی از جیب آنها است تا علاوه بر بیماریشان نگرانی دیگری نداشته باشند.
وی در این خصوص گفت: به همین منظور در مصوبات بودجه سال 1401 مجلس شورای اسلامی بودجه ای برای بیماران صعب الاعلاج در نظر گرفته شد؛ این اقدام یک اتفاق خوب و یک خبر امیدوارکننده برای بیمارانی است که ممکن است به دلیل هزینه های زیاد، برای درمان و یا پیشگیری از روند بیماری خود اقدام نکنند.
دکتر شیخی در ارتباط با بودجه کشوری اختصاص یافته به این موضوع تصریح نمود: در حال حاضر یک بودجه 7000 میلیاردی برای این موضوع از سوی سازمان بودجه کشور در نظر گرفته شده که بیمه سلامت مسئول ساماندهی این بودجه برای بیماران مبتلا به بیماریهای خاص و صعب العلاج می باشد؛ همچنین علاوه بر این، برای این صندوق نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شده است که بسیار قابل توجه می باشد.
وی ادامه داد: مردم بایستی بدانند که بیمه سلامت به خوبی هزینه های مربوط به بیماران خاص و صعب العلاج را اعم از تعداد مراجعات بسته به نوع بیماری، تعداد جلسات موارد توانبخشی و تعداد جلسات شیمی درمانی و پرتودرمانی مربوط به بیماران مبتلا به سرطان و ... را تا سقف هزینه های گذاشته شده پوشش می دهد.
دکتر شیخی تعداد بیماری های تصویب شده برای این کارگروه را در ابتدا 27 بیماری عنوان کرد و افزود: هم اکنون این تعداد به 107 بیماری رسیده است و برای 24 بیماری پکیج کامل تعریف شده و بسته به وضعیت بیمار و پرونده بیماری و نیز بررسی هایی که در کمیته انجام می گردد تا سقف 500 میلیون ریال هزینه درمانی در سال برای هر بیمار در نظر گرفته شده است.
دکتر شیرانی رییس دانشگاه نیز در خصوص صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج گفت: این اقدام باعث کمک به هزینه های درمانی افراد بعد از پرداخت توسط بیمه های پایه و تکمیلی می شود و همچنین مشمولین می توانند از تسهیلات و وام های کم بهره بانکی نیز استفاده کنند.
وی ادامه داد: شناسایی افراد دارای بیماری خاص (شامل 107 نوع بیماری) در سطح استان، باعث می شود تا با کمک دولت و مجلس، بار مهم هزینه های درمان از دوش آنها برداشته شود.
دکتر شیرانی در خصوص تسهیلات حمایتی و پرداخت های نقدی در نظر گرفته شده برای این طرح گفت: 95 درصد این تسهیلات شامل بسته های حمایتی مانند مراجعه به پزشک متخصص و یا تصویربرداری و ... می باشد و مقداری هم به صورت پرداخت نقدی است که تا این لحظه برای استان اصفهان 4 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که بر اساس شرایط بیماران و نوع درمانشان بین آنها تقسیم می شود.
در ادامه دکتر محمدحسین صفاری مدیر کل بیمه سلامت استان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه صندوق حمایت از بیماران خاص در بودجه 1401، بعد از مصوبه مجلس برای حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در نظر گرفته شد گفت: اساس نامه این صندوق در شهریورماه سال جاری در هیات دولت تصویب و با ابلاغ معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به استان ها، درحال اجرا شدن در تمامی استان ها می باشد.
وی هدف از برگزاری این صندوق را حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در پوشش هزینه های درمانی آنها عنوان نمود و افزود: در این خصوص بیماران بایستی ابتدا توسط معاون درمان دانشگاه ها نشان دار شوند و سپس میزان هزینه هایی که برای بیماری خود پرداخت کرده اند را با مراجعه به ادارات کل بیمه سلامت اعلام نموده و پرونده آنها در کمیته استانی بررسی و پس از اجرای سهم بیمه پایه آنها تا 95 درصد هزینه و تا سقف 50 میلیون تومان به آنها پرداخت می گردد.
گفتنی است در این کارگروه اعضا در خصوص اقدامات انجام شده مطالبی را ارائه و سپس برای اجرای هرچه بهتر این طرح و نیز فرآیند پرداخت تسهیلات تصمیماتی اتخاذ نمودند.
- Log in to post comments
- 88 بازدید