دانشگاه میزبان سومین جلسه شورای منطقه 7 کشور با حضور معاون وزیر بهداشت
شنبه 26 آذرماه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان میزبان سومین جلسه شورای منطقه 7 کشور با حضور معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو، مدیران وزارتخانه، رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 7 آمایشی کشور شامل یزد، کاشان و شهرکرد و همچنین معاونان و مدیران غذا و داروی دانشگاه ها در تالار دکتر بهشتی مجموعه غدیر دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم دکتر شاهین شیرانی رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طی سخنانی با بیان تاکید فراوان ریاست جمهوری کشورمان بر دو مقوله دارو و نان برای مردم، گفت: موضوع دارو یکی از مهمترین نقاط استراتژیک حوزه سلامت است و نظارت بر دارو در زنجیره تامین، شامل مواد اولیه تولید دارو، نگهداشت و سپس توزیع آن تا اینکه به دست مصرف کننده برسد بسیار جدی و حایز اهمیت می باشد و متاسفانه یکی از نقاط ضعف سیستم بهداشت و درمان، کمبود نیروی نظارتی است.
وی سپس موضوع عدم تسویه بدهی های سازمان تامین اجتماعی به دانشگاه،عدم هماهنگی شرکتهای بیمه گر و همچنین کسورات دارویی، را از جمله مشکلات دانشگاه در حوزه دارو عنوان کرد.
دکتر شیرانی مشکلات مربوط به خروج داروسازان از مناطق محروم، افزایش قیمت ها و ایجاد مشکل برای سرمایه در گردش داروخانه های کوچک و معضلات مربوط به موضوع فارماکوپه و تجویز مصرف منطقی دارو را مطرح و بر توجه جدی مسئولین غذا و دارو در این خصوص تاکید نمود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه در خصوص بازنگری داروخانه ها در جلوگیری از انقضای داروها و هدر رفت آنها، ارتباط آنلاین داروخانه ها با یکدیگر برای پیگیری داروهای مورد نیاز، ایجاد انبار مشترک برای داروخانه های جدید و نظارت جدی برای قوانین مربوط به داروهای سقط جنین مطالبی عنوان نمود.
دکتر شیرانی همچنین با تاکید برایجاد زیرساخت های تولید از سوی دولت برای ساخت داروهای استراتژیک گفت: این نکته را مد نظر قرار دهیم که با واردات دارو مشکل دارویی کشور حل نخواهد شد؛ دولت بایستی با دیدگاه پدافند غیرعامل اقدام به ساخت کارخانه هایی برای تولید داروهای استراتژیک کند تا در شرایط بحرانی که بیماران نیاز به داروهای استراتژیک پیدا نمودند بتوان نیاز آنها را برطرف نمود.
در ادامه جلسه دکتر سید حیدر محمدی معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سخنانی به بیان بررسی وضعیت کمبود دارویی ایجاد شده در کشور پرداخت و گفت: یکی از موارد ایجاد مشکل در حوزه دارو در کشور ارز ترجیحی بود که آفتی برای نظام سلامت تلقی می شد، به گونه ای که حداقل 50 درصد کمبود دارویی کشور به دلیل ارز ترجیحی و مشکلات مربوط به آن ایجاد گردید؛ لذا درراستای حذف ارز ترجیحی تلاش های زیادی صورت گرفت و زمان زیادی صرف گردید تا این موضوع برطرف گردد.
وی عدم نقدینگی شرکت ها، افزایش اعتبار شرکت های وارد کننده و از طرف دیگر افزایش قیمت های مواد اولیه تولید دارویی برای شرکت های تولید کننده، خودداری بانک ها از ارائه تسهیلات به شرکت های تولید کننده دارویی و ... را از دیگر موارد کمبود دارویی کشور عنوان نمود.
رییس سازمان غذا و دارو وزارت متبوع ادامه داد: خوشبختانه از آبان ماه سال جاری کاهش مالیات مورد نظر برای دارو و تجهیزات از 9 درصد به 1 درصد اجرایی شد، همچنین مشکلات مربوط به تخصیص ارز و حواله ارز نیز از آذرماه سال جاری برطرف گردید که این موارد از جمله عوامل برطرف شدن نسبی کمبود دارویی در کشورمی باشد.
گفتنی است دکتر محمود اعتباری معاون غذا و داروی دانشگاه نیز ضمن ارائه گزارش عملکرد حوزه غذا و دارو دانشگاه، در خصوص مشکلات حوزه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از جمله کمبود تجهیزات تخصصی و لزوم به روز رسانی تجهیزات موجود، کمبود نیروی کارشناسی و تخصصی در این حوزه، مشکل GLN خرید متمرکز داروها توسط هلدینگ، نیاز به حمایت کامل بودجه ای از طرح های ابلاغی و ... مطالبی عنوان نمود.
در ادامه جلسه دکتر محمد پیکانپور مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل و مهندس روح ا... مزینانی مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارتخانه در ارتباط با اولویت برنامه های واحدهای مربوطه مطالبی عنوان و سپس دکتر مهدیزاده دبیر کلان مناطق دهگانه کشور گزارش عملکرد مناطق دهگانه را بیان نمود.
گفتنی است پس از بیان گزارش عملکرد دانشگاه های علوم پزشکی مناطق 7 گانه توسط رؤسای دانشگاه های مذکور، طی پرسش و پاسخ توسط حاضرین جلسه مشکلات موجود بررسی و راهکارهای لازم ارائه گردید.
- Log in to post comments
- 13 بازدید