رفتن به محتوای اصلی
x

در نشست خبری معاونت درمان مطرح شد: صیانت از رشته پرستاری، اطمینان از آینده سلامت جامعه

دوشنبه 7 آذرماه، به مناسبت قرار گرفتن در هفته گرامیداشت پرستار، نشست خبری مطبوعاتی با حضور معاون درمان، مدیر پرستاری دانشگاه، مدیر روابط عمومی و جمعی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد.

در ابتدای این نشست معاون درمان دانشگاه با اشاره به نقش پررنگ خبرنگاران سلامت در ارتقای سطح سلامت عموم، گفت: امید دارم خروجی این جلسه منجر به  افزایش آگاهی و نگرش مردم در مباحث مختلف سلامتی و امور بهداشتی درمانی شود.

دکتر حیدری ضمن گرامیداشت هفته بسیج و یاد و خاطره شهدایی که جان خود را برای حفظ تمامیت ارضی در طول سال‌های گذشته تقدیم نظام و انقلاب کردند و همچنین بزرگداشت روز پرستار ، اظهار نمود: در تلاش هستیم که  پرستاران به جایگاه واقعی خود دست یابند و امیدواریم پرستاران به جایگاهی برسند که بتوانند این رشته را به فرزندان خود نیز توصیه و تشویق نمایند.

وی افزود: اگر بتوانیم از رشته پرستاری صیانت کنیم و افراد نخبه به این جایگاه برسند، می‌توان از آینده سلامت جامعه اطمینان خاطر حاصل کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به دهم مهرماه روز جهانی ایدز، تصریح کرد: ایدز بیماری است که در تمام جهان وجود دارد، بیش از نیمی از بیماران مبتلا به ایدز، از بیماری خود مطلع نیستند، این در حالی است که اگر رفتارهای پرخطری از این افراد سر بزند، می‌توانند عامل سرایت و انتشار این ویروس به سایر افراد نیز باشند.

وی افزود: بیماری ایدز به گونه‌ای است که در مراحل حاد بیماری علائمی مانند عفونت‌های ویروسی دارد، بیماری HIV نقص سیستم ایمنی را به همراه دارد، به گونه‌ای که اگر انواع باکتری، ویروس و قارچ در بدن مبتلایان ایجاد شود، می‌تواند کشنده باشد، اما اگر افراد معمولی به این نوع بیماری‌ها مبتلا شوند؛ طبیعی و قابل درمان است.

معاون درمان دانشگاه خاطرنشان کرد: در سه سال اخیر درگیر چند بحران بزرگ از جمله اپیدمی کرونا و آنفلوانزا بودیم که سیستم درمان و سلامت دنیا، کشور و استان و همچنین بخش زیادی از سرمایه، ظرفیت درمانی و نیروی انسانی استان اصفهان درگیر کرونا شد، در این راستا تعدادی از کادر درمان و پرستاران نیز متاسفانه جان خود را فدای سلامتی هموطنان کردند.

- بیشتر بیماری‌های ویروسی در آنفلوانزا نیاز به تجویز آنتی‌بیوتیک ندارد

وی با بیان اینکه هنوز تا حدودی درگیر بیماری آنفلوانزا هستیم که احتمال وقوع پیک دوم در دی‌ و بهمن‌ماه وجود دارد، گفت: باور غلطی که بین مردم وجود دارد استفاده از آنتی‌بیوتیک، کورتون و داروهایی که جایگاهی در درمان بیماری آنفلوانزا ندارند، است.

دکتر حیدری تصریح کرد: آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است که با داروهای ساده مانند مصرف مسکن‌ها و ضد سرماخوردگی درمان می‌شود، تنها در مواردی که پزشک تشخیص دهد و نیاز به درمان با آنتی‌بیوتیک باشد، تجویز می‌شود. بیشتر بیماری‌های ویروسی در آنفلوانزا نیاز به تجویز آنتی‌بیوتیک ندارد، مگر اینکه عفونت‌هایی مانند عفونت گوش میانی، سینوزیت یا درگیری ریوی ایجاد شود.

- در طرح ملی واکسیناسیون درصد قابل توجهی از افراد جامعه در مقابل کرونا واکسینه شدند

معاون درمان دانشگاه با اشاره به اینکه در طرح ملی واکسیناسیون درصد قابل توجهی از افراد جامعه در مقابل کرونا واکسینه شدند، گفت: در استان اصفهان علاوه‌بر طرح ملی واکسیناسیون، طرح شهدای سلامت نیز با همکاری نهادهایی مانند دانشگاه علوم پزشکی، سپاه و سایر ارگان‌ها کمک کرد تا بتوانیم درصد بالاتری از مردم استان تحت پوشش واکسیناسیون قرار بگیرند.

وی اضافه کرد: تعدادی از مردم تمایلی برای تزریق واکسن کرونا نداشتند، از این رو طرح اقناع‌سازی این افراد اجرایی شد.

- لزوم هم‌افزایی دستگاه‌های ذی‌ربط برای توسعه گردشگری سلامت

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در زمینه فراهم کردن زمینه توسعه گردشگری سلامت به عنوان منبع درآمدی بالا برای استان اعمال جراحی، اقدامات تشخیصی و درمانی پیچیده در سطح استان با تکیه بر نیروی کارآمد و متخصصان و فوق تخصصان انجام می‌ گیرد، همچنین این اقدام به همکاری چندین دستگاه و ارگان نیازمند است.

وی با بیان اینکه از نظر نیروی انسانی، بیمارستان‌، فضای فیزیکی، تجهیزات، ابزارهای تشخیصی و درمانی مشکلی در سطح استان اصفهان نداریم، اضافه کرد: تولید تجهیزات پزشکی از جمله دستاوردهای خوبی است که اکنون شاهد آن هستیم و به کشورهای دیگر نیز صادرات صورت می گیرد.

دکتر حیدری با اشاره به اینکه عمده تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید می‌شود، گفت: ماشین‌های بیهوشی، دستگاه ونتیلاتور، مانیتورینگ قلب و سی‌تی‌اسکن از جمله تجهیزات پزشکی است که در داخل کشور تولید می‌شود، این دستاورد نیز در راستای توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و اعتماد به جوانان حاصل شده است.

- به صفر رسیدن لیست انتظار بچه های زیر 4 سال کاندید کاشت حلزون

معاون درمان دانشگاه، همچنین به برگزاری جشن به صفر رسیدن لیست انتظار بچه های زیر 4 سال کاندید کاشت حلزون در معاونت درمان دانشگاه اشاره نمود و اظهار کرد: در این جلسه ضمن تبریک به بچه ها و خانواده های انان برای عمل موفقیت آمیز کاشت حلزون، به پیگیری جدی برای زمان مناسب جهت تشخیص ناشنوایی فرزندان و غربالگری آنها در همان روزهای بدو تولد تاکید شد.

وی با بیان اینکه بهترین زمان کاشت حلزون 18 ماهگی نوزاد است که می توان بهترین نتیجه را از عمل گرفت، افزود: عمل کاشت حلزون و تجهیزات مخصوصش حدود 400 الی 500 میلیون تومان هزینه برای دولت در بردارد که خوشبختانه در زمان حاضر تحت پوشش طرح ملی کاشت حلزون، این هزینه ها برای خانواده ها بطور رایگان درآمده است.

دکتر حیدری همچنین به ارتقای فرهنگ کاشت حلزون و تابوشکنی آن در بین مردم اشاره نمود و تصریح کرد: با غربالگری نوزادان طی 24 ساعت اولیه تولد در بیمارستان ها، تشحیص به موقع و اقدام به درمان و انجام عمل کاشت حلزون، می توانیم دیگر هیچ کودک ناشنوایی نداشته باشیم.

-برخورد جدی با انجام سقط جنین و انجام اقدامات حقوقی

معاون درمان دانشگاه با اشاره به طرح جوانی جمعیت و تشکیل کمیته و قرار گاه جمعیتی استان در دانشگاه، تصریح کرد: در این طرح موظف به راه اندازی مراکز سطح 2 ناباروری در اکثر شهرستان ها و ارایه آموزش های لازم و کلاس های علمی آموزشی تحت نظارت گروه زنان و نازایی به مراجعین، بصورت رایگان هستیم .

دکتر حیدری گفت: در اکثر موارد ناباروری زوجین، تا حدود 85 درصد آنها قابل درمان و باروری هستند که در اصفهان، در بیمارستان شهید بهشتی در سطح 3 ناباروری این خدمات برای مراجعین با تعرفه دولتی انجام می گیرد.

وی افزود: در طرح جوانی جمعیت، بحث سقط جنین به شدت مورد پیگیری، شناسایی و برخورد می شود و اقدامات حقوقی و قضایی برای باطل کردن پروانه مطب ها و ... انجام می گیرد.

- وضعیت بیماری‌های قلبی و فشارخون در استان اصفهان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در سطح استان اصفهان شیوع بعضی از بیماری‌ها را شاهد هستیم که باید مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: سن جمعیت استان در مقایسه با سایر استان‌ها و شهرهای کشور در رده سنی بالا قرار دارد که باعث می‌شود بیماری‌های قلبی، فشارخون و دیابت در استان اصفهان افزایش یابد.

دکتر حیدری افزود: افرادی که سابقه دیابت، فشارخون و بیماری‌های قلبی در خانواده آن‌ها وجود داشته است یا افرادی که از داروهای خاص و کورتون استفاده می‌کنند و بیماری زمینه‌ای دارند باید قندخون خود را به صورت مرتب اندازه‌گیری کنند.

 - کاهش آمار پیوند کلیه و کبد در استان اصفهان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه از سال ۹۶ تاکنون افت آمار پیوند کلیه و کبد را در استان اصفهان داشتیم، ادامه داد: بزرگ‌ترین منابع برای اهدای عضو، بیماران مبتلا به مرگ مغزی هستند، بیمارانی که به لحاظ پزشکی و فتوای بیشتر مراجع شرعی از جمله مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بیمارانی هستند که حیات ندارند.

وی اضافه کرد: بسیاری از ارگان‌های بیمار مرگ مغزی مانند مغز استخوان، قرنیه، پانکراس، کلیه، کبد، ریه و قلب می‌تواند اهدا شود و جان عده‌ای را نجات دهد، از این رو نیاز به فرهنگ‌سازی و تقویت باورها در راستای اهدای اعضا داریم، یکی از بزرگ‌ترین مصادیق احیای افراد و بیماران بحث پیوند است که باید بیش از پیش روی آن تمرکز کنیم.

دکتر حیدری با بیان اینکه در حال حاضر در بیمارستان سیدالشهدا(ع) پیوند مغز استخوان از فرد به خودش انجام می‌شود، اضافه کرد: در هفته‌های گذشته بخش پیوند مغز استخوان در بیمارستان الزهرا(س) راه‌اندازی و با فراهم کردن بستر و تجهیزات لازم در این بخش ، امیدواریم با بازدیدهای نهایی که کارشناسان وزارتخانه انجام می‌دهند، شاهد پیوند مغز استخوان از غیر به افراد نیازمند باشیم.

در ادامه دکتر رستگاری مدیر پرستاری دانشگاه ضمن گرامیداشت هفته پرستار با شعار "ارتقای  سلامت مردم، بهبود کیفیت خدمات و رفع موانع خدمتی " و بیان نامگذاری روزهای این هفته، اظهار نمود: به مناسبت تجلیل از پرستاران در تمامی مراکز آموزشی درمانی جشن های جداگانه ای برگزار  و از زحمات این قشر خدوم با اهدای لوح و هدایایی تقدیر بعمل خواهد آمد.

وی همچنین به پرداخت هزینه تعرفه گذاری خدمات پرستاری به پرستاران اشاره کرد و افزود: خوشبختانه پس از 14 سال وقفه در بحث تعرفه گذاری، این موضوع با پیگیری های مسئولین در مهرماه 1400 توسط وزارت بهداشت به دانشگاه ها ابلاغ و اجرا گردید و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز این مبلغ را به 12800 نفر پرستار تحت پوشش پرداخت نمود.