نشست هم اندیشی رئیس دانشگاه با هیئت مدیره خیریه دیابت اصفهان
بمناسبت روز جهانی دیابت، نشست هم اندیشی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با هیئت مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان، شنبه 21 آبانماه در دفتر ریاست دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وبدا، در این نشست مسئولین بر آموزش دیابت و باز آموزی مستمر آن با استفاده از تریبون های مختلف از جمله آموزش وپرورش، امامان جماعت، صدا و سیما و رسانه های صوتی وتصویری، فضای مجازی و سفیران سلامت تاکید نمودند.
در ابتدای این نشست رئيس دانشگاه طی سخنانی با بیان اینکه بیماری دیابت مادر بیماری ها است و کنترل آن منجر به کنترل دیگر امراض میشود، خواستار افزایش آگاهی عامه جامعه در حیطه اهمیت بیماری دیابت و پره دیابت با استفاده از ظرفیت بخش های مختلف برای آموزش و دانش افزایی شد.
دکتر شاهین شیرانی افزود: برای کنترل بیماری دیابت نیاز به درگیر کردن تمام بخش ها از جمله شهرداری، آموزش و پرورش، رسانه ها، کارگروه سلامت استان، خیران سلامت و غیره است.
وی گسترش شبکه دیابت در سطح استان اصفهان را یک ضرورت قلمداد نمود و افزود: شبکه دیابت شامل شناسایی، تشخیص، درمان و درگیر کردن سطوح یک و دو و مراکز مرتبط است.
رئیس دانشگاه در ادامه سخنان خود خواستار جلسه هم اندیشی و دیدار با نمایندگان مجلس و متولیان آموزش و پرورش و استفاده از ظرفیت آنها برای آموزش، آگاه سازی و تقویت راهکارهای پیشگیری از دیابت شد و اظهار نمود: لازم است دوره های آموزشی تخصصی دیابت برای قشر پزشکان عمومی برگزار و از توان آنها برای امر پیشگیری و درمان دیابت استفاده کرد.
دکتر شیرانی با اشاره به اینکه همواره همکاری و همیاری دو جانبه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با خیران سلامت وجود داشته است، افزود: اصفهان مهد خیرین سلامت در کشور است و باید از این ظرفیت در راستای ارتقاء سلامت مردم بهره برد.
وی کنترل بیماری دیابت را منوط به مصوبات کشوری و بخشی را وابسته به مصوبات کارگروه سلامت استان دانست و گفت: لازم است در خصوص دیابت از طریق فضای مجازی و با استفاده از ابزارهای نوین اقدام به اطلاع رسانی و آموزش دقیق و صحیح درجهت افزایش دانش افزایی به عامه مردم نمود و این اقدام باید بسیار هنرمندانه صورت گیرد قبل از اینکه اطلاعات نادرست در اذهان عمومی جای بگیرد.
رئیس دانشگاه آموزش تغذیه صحیح به مردم و بومی سازی کردن آن را یک امر جدی خواند که آموزش رژیم تغذیه دیابتی به مردم از جمله امور اصلی می باشد.
رئیس هیئت مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان نیز در این جلسه ضمن بیان وضعیت بیماران دیابت در اصفهان و خطرات مربوط به آن تصریح نمود: دیابت نوع دوم، حدود 98 درصد دیابت را تشکیل می دهد که تا 95 درصد قابل پیشگیری می باشد.
دکتر محمد علی عطاری افزود: اگر دانشگاه علوم پزشکی،شهرداری، بیمه ها، بهزیستی، کمیته امداد، هلال احمر، تربیت بدنی، آموزش و پرورش و نهادهای فرهنگی جامعه و صدا و سیما وارد میدان آموزش و کنترل دیابت نشوند، تعداد کثیری از بیماران دیابتیک معلول قلبی و کبدی، چشمی، کلیوی، نابینایی و قطع عضو بر جامعه تحمیل خواهند شد و هزینه بسیار سنگینی بر دوش دولت تحمیل می شود که علاوه بر هزینه درمان، عوارض وسیع اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را در برخواهد داشت.
وی گفت: 30 دقیقه ورزش روزانه با 150 دقیقه ورزش هفتگی می تواند 40 درصد از بروز دیابت نوع 2 را پیشگیری نماید.
رئیس هیئت مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان عنوان کرد: خواسته جدی موسسه خیریه دیابت استان، تاسیس میز بحران دیابت در استانداری، با شرکت تمام دستگاه های مسئول علاوه بر استانداری، دانشگاه علوم پزشکی، صدا و سیما، تربیت بدنی، شهرداری، دفتر امام جمعه، بهزیستی، هلال احمر، پزشکان، بیمه ها، کمیته امداد و صنف هنرمندان می باشد که امیدوار هستیم محقق گردد.
- Log in to post comments
- 21 بازدید