برگزاری اولین کارگاه آموزشی دبیران کمیته های پدافند غیر عامل و HSE دانشگاه
اولین کارگاه آموزش دبیران پدافند غیرعامل و HSE دانشگاه با محوریت موضوعاتی همچون معرفی ساختار نهادی اداره کل پدافند غیر عامل و HSE دانشگاه، اقدامات پدافند غیرعامل و HSE در حوزه سلامت و پدافند زیستی، اصول مدیریت آمادگی و پاسخ به حوادثCBRNE، مدیریت واکنش در شرایط اضطراریERP، تبیین طرح بهداشت، ایمنی و محیط زیست و نحوه تهیه و تدوین HSE Plan ،تبیین برنامه عملیاتی کارگروه تخصصی HSE دانشگاه، مدیریت ریسک مواد شیمیایی و کنترل عملیات از دیدگاه زیست محیطی در پدافند غیرعامل و HSE، آبان ماه سال جاری در محل تالار شهید بهشتی دانشگاه، برگزار گردید.
در این جلسه مهندس غلامیان مدیر HSE دانشگاه ضمن تبیین ساختار نهادی اداره کل پدافند غیر عامل و HSE دانشگاه، در خصوص اهمیت موضوع اذعان داشت: سیستم بهداشت، ایمنی و محیط زیست(HSE) هم، موجب افزایش راندمان و بازده منابع انسانی خواهد شد و هم رفاه و آسایش و امنیت فکری ناشی از آن درمحیط های کاری، بهینه شدن وضعیت محیط و آسایش خاطر استفاده کنندگان را بدنبال دارد و با شناسایی ریسک ها و خطرات، در سازمان پیاده سازی می شود.
وی در ادامه افزود: سیستم پدافند غیرعامل و HSE ، یک ابزار مدیریتی است که با ایجاد بستر سیستماتیک در راستای توسعه پایدار، موجب به حداقل رساندن اثرات نامطلوب و ارتقای سطح بهداشت و ایمنی افراد و صیانت از محیط زیست می گردد .
در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان، به منظور حفظ و ارتقای ایمنی و بهداشت اساتید، کارکنان و دانشجویان و صیانت از محیط زیست، و با هدف ایجاد ساز و کار لازم برای کاهش آسیب پذیری، امداد و درمان، افزایش ایمنی و امنیت زیرساخت های حوزه سلامت در مقابل انواع تهدیدهای متصور و تسهیل مدیریت بحران و تداوم خدمات بهداشت و درمان و تامین نیازهای اساسی بهداشتی درمانی مردم، هم افزایی واحدها و حذف سیستمهای موازی در این راستا ، اقدام به تجمیع آنها و برقراری نظام پدافند غیر عامل و بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) در محیط های اداری، بهداشتی درمانی، آزمایشگاهی و کارگاهی، مراکز آموزشی، پژوهشی و فناوری دانشگاه نموده است.
مهندس غلامیان ضمن اشاره به برنامه های آتی اداره عنوان کرد که اداره کل پدافند غیر عامل و HSE دانشگاه، با برگزاری جلسات متعدد تا کنون، مواردی همچون تشکیل کارگروه های تخصصی حوزه پدافند غیر عامل، تدوین و تصویب HSE Plan دانشگاه و آیین نامه های مورد نیاز در این حوزه، تدوین و تصویب شیوه نامه کمیته های پدافند غیر عامل و HSE در واحدهای مستقل آموزشی، ستادی و واحدهای تابعه، تدوین برنامه معاینات دوره ای کلیه کارکنان دانشگاه و واحدهای تابعه بر اساس مواجهه با ریسک فاکتورهای شغلی، تدوین و راه اندازی کارگاه های آموزشی و.... را در دستور کار خود قرار داده است.
لازم به ذکر است برگزاری رزمایش ها و مانورهای مختلف در حوزه های تخصصی پدافند غیر عامل از دیگر برنامه های اداره پدافند غیر عامل و HSE می باشد که در حال انجام و برگزاری است.
دکتر زمانی رئیس اداره پدافند غیر عامل و HSE دانشگاه نیز در ادامه نشست پدافند زیستی را به عنوان یکی از مهمترین مباحث مطرح در حوزه پدافند غیرعامل مطرح نمود که به مجموعه ای از تدابیر و اقدامات اعم از رصد و پایش تهدیدات و مخاطرات زیستی، تشخیص و اعلام وضعیت های زیستی، تعیین دارایی ها و سرمایه های زیستی کشور، سطح بندی و طبقه بندی آنها، کشف و شناسایی نقاط ضعف و آسیب پذیری زیرساخت ها و صنایع و مراکز زیستی، تامین تجهیزات مناسب جهت مقابله و انجام اقدامات در مخاطرات زیستی اعم از رفع آلودگی منطقه، امداد و نجات و درمان، پاکسازی و بازیابی منطقه آلوده گفته می شود.
وی گفت: تدابیر قرارگاه پدافند زیستی کشور در سطوح شهرستانی، استانی و ملی و منطقه ای در راستای سیاست ها و راهبردهای پدافند غیرعامل، با بسیج و ساماندهی ظرفیت دستگاه اجرایی، ساختارهای مردم نهاد و ظرفیت های کمکی نیروهای مسلح، درجهت مصون سازی و مقابله با تهدیدات زیستی و کاهش مدیریت پیامد های آن اقدامات خود را در چهار مرحله قبل، در آستانه، حین و بعد از تهدید و با رویکردهای پیش بینانه، پیشگیرانه، پیش کنشگرایانه و مقابله، هدایت، راهبری، پشتیبانی، اجرا و نظارت می کنند.
دکتر زمانی به راهبردهای عملیاتی پدافند زیستی اشاره کرد که نظام های آموزش پدافند زیستی، نظام مدیریت و ذخیره سازی اطلاعات زیستی، نظام غربالگری، نظام آمادگی و پاسخ، نظام بسیج منابع انسانی، نظام پشتیبانی، نظام قرنطینه و محدود سازی، نظام غذا و دارو، نظام دفاع ملی و حقوق بین الملل، اشراف اطلاعاتی و نظام دیده بانی زیستی را شامل می شود.
در ادامه کارگاه آموزشی، دبیران کمیته های پدافند غیرعامل و HSE دانشگاه، با مباحث مرتبط با اصول مدیریت آمادگی و پاسخ به حوادث CBRNE و مدیریت واکنش در شرایط اضطراری ERP که توسط مهندس زارعی مسئول واحد سلامت در بلایا و فوریت های مرکز بهداشت شماره 2 ارایه گردید، آشنا شدند.
همچنین در انتهای برنامه شرکت کنندگان با نکات کلیدی مدیریت ریسک مواد شمیایی در دانشگاه با سخنرانی مهندس شفیعی کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی و کنترل عملیات از دیدگاه زیست محیطی در پدافند غیرعامل و HSE با سخنرانی مهندس غضنفری عضو کارگروه تخصصی HSE، آشنا شدند.
- Log in to post comments
- 90 بازدید