رفتن به محتوای اصلی
x

نشست خبری روز جهانی غذای سالم در دانشگاه برگزار شد

به مناسبت روز جهانی غذای سالم و در آستانه برگزاری همایش ملی صنعت غذا، نشست خبری با حضور معاون غذا و دارو دانشگاه، مدیران و کارشناسان حوزه نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، و جمعی از اصحاب رسانه، روز دوشنبه ۲۸ مهرماه در سالن شهدای شاهچراغ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

در این نشست، دکتر اعتباری، معاون غذا و داروی دانشگاه، با اشاره به شعار سال "همه با هم برای غذای بهتر و آینده بهتر"، صنعت غذا را یکی از بخش‌های پویا و اثرگذار بر سلامت و اقتصاد کشور دانست و گفت: «در سال‌های اخیر، صنعت غذا مسیر تازه‌ای را در توسعه، نظارت و صادرات طی کرده است.»

وی با اعلام صدور بیش از ۳۸۰۰ گواهی صادرات فرآورده‌های غذایی صنعتی و ۴۹ گواهی صادرات فرآورده‌های خام کشاورزی در سال جاری، افزود: «در سال گذشته نیز ۳۸۱۴ گواهی برای فرآورده‌های صنعتی و ۴۰۱۹ گواهی برای محصولات خام کشاورزی صادر شده است که نشان‌دهنده پویایی صنعت غذا در استان اصفهان است.»

دکتر اعتباری با تأکید بر نقش صادرات در ارتقای برندهای ایرانی، اظهار داشت: «بخش قابل‌توجهی از این صادرات مربوط به فرآورده‌های لبنی، قندی و پروتئینی است و تولیدکنندگان استان در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی حضور فعالی دارند.»

وی همچنین به عملکرد صنعت غذا در شرایط بحرانی اشاره کرد و گفت: «در دوره جنگ ۱۲روزه که ارتباطات بین‌استانی دچار اختلال شده بود، هیچ مشکلی در تأمین مواد غذایی مردم اصفهان ایجاد نشد و تولیدکنندگان استان با توان بالا به فعالیت خود ادامه دادند.»

در ادامه، دکتر مرجان هادیان، مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو، با اشاره به نظارت‌های جامع بر زنجیره تولید مواد غذایی، گفت: «تمامی مراحل از دریافت مواد اولیه تا تولید محصول نهایی تحت نظارت دقیق قرار دارد و محصولات مطابق با استانداردهای ملی و ضوابط سازمان غذا و دارو تولید می‌شوند.»

وی با بیان تفاوت مفهومی میان امنیت غذایی و ایمنی غذا، افزود: «امنیت غذایی به معنای دسترسی همه اقشار به مواد غذایی کافی است، در حالی که ایمنی غذا به سلامت محصولات مربوط می‌شود و ارتباط مستقیمی با وظایف معاونت غذا و دارو دارد.»

دکتر هادیان همچنین از همکاری‌های مؤثر با جهاد کشاورزی و دامپزشکی در زمینه نظارت بر مواد خام، پایش نیترات و فلزات سنگین، و اجرای طرح‌هایی مانند شناسه‌گذاری مزارع خبر داد.

در بخش پایانی نشست، بهنام ادیبی، عضو هیئت‌مدیره انجمن صنایع غذایی استان و دبیر همایش بزرگ صنعت غذا، از برگزاری این رویداد در روز پنج‌شنبه اول آبان‌ماه خبر داد و گفت: «در این همایش، نمایشگاهی از تولیدات واحدهای برتر برگزار می‌شود و از ۴۳ فعال صنعت غذا شامل ۱۸ واحد برتر، ۴ صادرکننده نمونه، ۱۸ مسئول فنی و ۵ پیشکسوت حوزه فنی و تولید تقدیر به‌عمل خواهد آمد.»

وی افزود: «واحدهای برتر از میان گروه‌های لبنی، قندی، پروتئینی، گوشتی و ظروف یک‌بار مصرف انتخاب شده‌اند و بیش از ۱۱۰۰ نفر برای حضور در این رویداد ثبت‌نام کرده‌اند.»