پیشگیری از بروز مسمومیت با متادون(مطلب آموزشی)
اداره نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو دانشگاه در راستای آگاهی رسانی به عموم جامعه در خصوص داروها و فرآورده های سلامت محور و پیشگیری از بروز مسمومیت، مطلب آموزشی به شرح زیر انتشار نمود:
پیشگیری از بروز مسمومیت با متادون
- متادون یک ترکیب اپیوئیدی است که معمولا در مراحل مشخصی از برنامه ترک سوءمصرف مواد اپیوئیدی توسط پزشک برای افراد دارای اعتیاد تجوز میشود.
- در این حالت به جای مواد اپیوئیدی غیرمجاز، داروهای اپیوئیدی مورد تایید با دوز مشخص در بدن جایگزین میشود و به مرور دوز آن کاهش مییابد تا زمانی که وابستگی فرد به مواد اپیوئیدی قطع شود.
- اگر متادون در دوزهای تعیین شده استفاده شود، عوارض جانبی چندانی ایجاد نمیکند و باعث آسیب به هیچ یک از ارگانها یا دستگاههای اصلی بدن نمیشود.
- مهمترین علائم در مسمومیت حاد با متادون عبارتند از:
- کاهش سطح هوشیاری
- سرکوب سیستم تنفسی (مهم ترين علت فوت در مسموميت حاد)
- تنگ شدن مردمک چشم
- کاهش حرکات روده
- افت فشار خون و کاهش تعداد ضربان قلب
نحوه نگهداری متادون در منزل برای پیشگیری از ایجاد مسمومیت
- متادونی که فرد به صورت روزانه مصرف میکند و برای درمانش لازم است، برای کسی که بدنش نسبت به مصرف متادون تحمل ندارد میتواند مسمومیت زا یا حتی کشنده باشد.
- داروی منزل فرد برای هر روز باید در بستهبندی مجزا ارائه شده و بر روی بسته بندی آن برچسبی حاوی مشخصات دارو و علامت هشدار وجود داشته باشد.
- در صورتی که متادون به صورت شربت باشد، دوز داروی مربوط به هر روز باید در ظروف واجد در محافظ کودک ارایه شود که باز کردن در آن برای کودکان به راحتی میسر نیست.
- هرگز نباید متادون را در دسترس افراد دیگر خصوصا کودکان قرار داد.
- ظروف داروی منزل باید در درون کشو یا قفسهای نگهداری شود که در آن قفل می شود.
- هیچ وقت داروی متادون نباید داخل ظروف متفرقه یا ظروف مخصوص نگهداری مواد غذایی ریخته شود یا در یخچال نگهداری شود.
- Log in to post comments
- 8414 بازدید