هشدار اوج گیری دوباره کرونا در هرگونه عادی انگاری و شتاب در بازگشایی ها
آمار مربوط به همهگیری بیماری کووید ۱۹ در بیشتر نقاط کشور در حال کاهشی است اما کارشناسان امر با تاکید بر پرهیز از هرگونه عادیانگاری و شتاب در بازگشاییها، بر احتمال افزایش شمار مبتلایان به این ویروس در ماههای آینده هشدار دادند.
مدیر روابط عمومی و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه در زمان حاضر روند کاهشی بیماری کووید ۱۹ در استان اصفهان خوب است، تصریح کرد: نگرانی ما از این است که اگر در زمینه محدودیت ها و بازگشایی ها با برنامه ریزی و هوشمندانه اقدام نشود ممکن است دوباره به اوج بیماری بویژه در ماه های بهمن و اسفند برگردیم.
دکتر آرش نجیمی در گفت و گویی اظهار نمود: این روزها برای مدیریت صورت گرفته در هفته های اخیر و دستاوردهای حاصل از آن در کاهش آمار کرونا خوشحال هستیم اما نباید در بازگشایی ها و رفع محدودیت ها، عجله و شتاب کرد و لازم است این کار با همان روند هوشمندانه و برنامه ریزی شده پیش رود.
وی با بیان اینکه در بازگشایی مدارس، تعاملات اجتماعی و برگزاری مراسم های مختلف مذهبی و فرهنگی نباید عادی انگاری کرد، گفت: میزان شیوع ویروس کرونا در استان اصفهان اکنون حداقل ۱۵ درصد است و باید مردم توجه کنند که هنوز ویروس در حال انتشار در جامعه است بنابراین اگر در رعایت شیوه نامه های بهداشتی کوتاهی شود، شیوع این ویروس مجددا اوج می گیرد.
دکترنجیمی با اشاره به اینکه در سال جاری ما ۲ تجربه درخصوص عادی انگاری داشته ایم، توضیح داد: در اردیبهشت امسال پس از بهبود آمار کرونا، بازگشایی ها به سرعت انجام شد و پس از آن با افزایش آمار از خرداد مواجه شدیم، از طرفی در شهریور امسال برگزاری برخی مراسم ها بدون رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی و مصوبه های ستاد مقابله با کرونا، به افزایش آمار در پایان تابستان و نیمه نخست پاییز و به اوج رسیدن آن منجر شد.
سخنگوی دانشگاه با تاکید بر اینکه سیستم درمان در صورت اوج گیری مجدد بیماری کووید ۱۹ دیگر طاقتی ندارد، خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته توجه و خدمات رسانی به برخی از بیماری های دیگر مانند فشار خون و دیابت بدلیل درگیری عمیق با کرونا تحت تاثیر قرار گرفت و ممکن است در آینده دور یا نزدیک برای نظام درمان و جامعه مشکلات اساسی ایجاد کند.
ماسک زدن باید جزیی از رفتار زندگی شود
دکترنجیمی با تاکید بر اینکه این روزها ماسک زدن به جزیی از رفتار و شیوه زندگی مردم تبدیل شده است، اضافه کرد: امروز شاهد سطح بالایی از استفاده مردم از ماسک هستیم و امیدواریم که این عادت های خوب به زودی از بین نرود و تا زمان کامل رفع همه گیری کووید ۱۹ مردم به آن پایبند باشند.
به گفته وی بدلیل رعایت شیوه نامه های بهداشتی مانند ماسک زدن و شست و شوی مداوم دست ها در پاییز امسال با موارد بسیار کم سرماخوردگی مواجه بودیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه نقطه شروع کاهش آمار کرونا از هفته سوم آبان امسال بود، تصریح کرد: با هشدارهای داده شده بویژه درباره افزایش آمار کرونا شاهد تغییر رفتار مردم و واحدهای صنفی از اول آبان امسال بودیم.
وی با بیان اینکه در هفته جاری بطور متوسط روزانه ۷۰ بیمار جدید دارای علائم کرونا در بیمارستان های استان اصفهان بستری شدند، تصریح کرد: تعداد کل بستری در بیمارستان ها در این هفته در محدوده ۴۰۰ بیمار بود.
دکتر نجیمی با اشاره به سیر کاهشی تعداد بیماران سرپایی دارای علائم کرونا در استان اصفهان، تصریح کرد: از اوائل دی ماه جاری میزان موارد مثبت در میان تست های کرونا به طور تقریبی ثابت مانده و در میان بیماران سرپایی و بستری بیمارستانی، سرپایی خصوصی و سرپایی مراکز بهداشتی ۱۶ ساعته حدود ۱۵ درصد است.
وی با بیان اینکه کمترین موارد مثبت تست های کرونا در میان بیماران سرپایی مراجعه کننده به بخش خصوصی و معادل ۹ درصد بوده است، اضافه کرد: میزان موارد مثبت در میان تست های سریع کرونا نیز ۱۳ درصد است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: در حالی میزان شیوع ویروس کرونا به حدود ۱۵ درصد رسیده که بیشترین میزان ثبت شده برای آن در استان اصفهان مربوط به شهریور امسال و معادل ۶۷ درصد بود.
دکتر نجیمی با بیان اینکه میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در استان نیز در این هفته به کمتر از ۱۰ نفر در روز رسید، گفت: میزان فوت بیماران دارای علائم کرونا در هفته گذشته ۴۷ نفر بود درحالیکه در هفته دوم آبان امسال ۳۸۶ نفر فوتی داشتیم.
سالمندان خط مقدم تهدید کرونا
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیشترین میزان مرگ و میرهای کرونا در استان اصفهان را بین گروه سالمندان خواند و افزود: میانگین سن بیماران دارای علائم کرونا بستری شده در بیمارستان های استان ۵۸ سال می باشد.
کارشناس مسئول مراقبتهای کرونا و آنفولانزای معاونت بهداشتی دانشگاه نیز به تجربه کشور در اردیبهشت و خرداد امسال اشاره کرد و گفت: اردیبهشت امسال پس از بهبود آمار ابتلا به کرونا، محدودیتها سریع برداشته شد و پس از آن از خردادماه، شاهد افزایش آمار و رسیدن به اوج بیماری بودیم.
به گفته دکتر مهدی فارسی برای اینکه بتوانیم به شرایط پایدار برسیم باید پس از آنکه آمارها به شدت افت پیدا کرد، محدودیتها را به تدریج حذف نماییم تا دوباره به وضعیت تابستان امسال دچار نشویم.
لزوم همکاری و همراهی مردم
دکتر فارسی همکاری و همراهی مردم و دستگاههای اجرایی را در این مسیر بسیار مهم دانست و تاکید کرد: اگر این همکاری ها صورت نگیرد و در اجرای شیوهنامهها و محدودیتهای کرونایی، سهل انگاری و غفلت شود بیم آن می رود که در بهمن امسال مجدد با روند افزایشی بیماری کووید ۱۹ مواجه شویم که به معنی بالا رفتن تعداد بستری و مرگ و میرها خواهد بود.
- Log in to post comments
- 6 بازدید