چاپ مقاله با ضریب تاثیر بیش از 38 در مجله معتبر Infection توسط پژوهشگران دانشکده فناوری های نوین
پژوهشگران گروه بیوانفورماتیک دانشکده فناوری های نوین دانشگاه موفق به چاپ مقاله ای با ضریب تاثیر (Impact Factor) بیش از 38 در مجله معتبر Journal of Infection شدند.
این پژوهشگران توانستند با بکارگیری روشهای پیشرفته بیوانفورماتیک در تحلیل کلانداده (Big Data) مرتبط با عوامل ژنتیک انسانی مستعد کننده بیماری کرونا، برای ابتلا به فرم شدید و مرگبار بیماری کرونا و با روشهای پیشرفته بیوانفورماتیک، هدف داروئی جدیدی برای بیماری کرونا شناسائی و معرفی کنند.
این پژوهشگران نخبه با استفاده از روشمندی بسیار جدید «تصادفیسازی مندلی» (Mendelian Randomization, MR) که اساساً مشابه روشمندی کارآزمایی بالینی تصادفی (Randomized Clinical Trial, RCT) میباشد، به غربال طیفی از سایتوکاینها و بررسی ارتباط علیّتی آنها با شدّت بیماری کووید پرداختند.
در این تحقیق مرزدانشی، با بررسی عوامل ژنتیک بیماری کرونا در بیش از 4000 بیمار کرونای بستری یا فوت شده، هدف درمانی جدیدی برای افراد مستعد ابتلا به کرونای شدید پیشنهاد شد.
بر اساس یافتههای این مطالعه، سرشت ژنتیک برخی افراد، سطح بالاتر اینترلوکین 13 (Interleukin 13) در مقایسه با متوسّط جمعیّت را باعث میشود و همین افراد، بیش از سایرین در معرض ابتلا به فرم شدید بیماری کووید هستند.
از آنجا که ارتباط کشف شده بین سطح اینترلوکین 13 و شدّت بیماری کووید، نه از نوع ارتباط ساده آماری، بلکه از نوع ارتباط علیّتی است، لذا استفاده از داروهای کاهش دهنده اینترلوکین 13 در کنترل موارد شدید کرونا امیدوار کننده خواهند بود.
گفتنی است نتایج این پژوهش مرزدانشی در شماره سپتامبر 2022 مجله معتبر Journal of Infection که دارای ضریب تاثیر (Impact Factor) بیش از 38 است به چاپ رسیده است. شایان ذکر است نویسنده اول و نویسنده مسئول این پژوهش بینالمللی، هردو از پژوهشگران گروه بیوانفورماتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هستند.
- Log in to post comments
- 9 بازدید