پایان هفته سوم آذرماه پژوهش و برگزاری چندین سمینار و کارگاه آموزشی
در راستای برگزاری برنامه های سومین هفته ی آذرماه پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، در روز چهارشنبه ۱۹ آذرماه ، کارگاهی تحت عنوان "ناگفته های پایان نامه" با حضور اساتید بزرگوار دکتر قنادیان، دکتر شفیعی، دکتر باخرد، دکتر اکبری و۳۱ نفر شرکت کننده برگزار شد.
در این برنامه دکتر صبا فقهی دانشجوی تخصص بیوتکنولوژی دارویی دانشگاه انستیتو پاستور و فارغ التحصیل دکترای عمومی داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مقاله ی پایان نامه ی خود را باموضوع Coloning,Expression and purification of a truncated form of solubale IL-6 as a drug candidate for the treatment of autoimmune disease ارائه دادند.
سپس سه کلیپ تهیه شده از سه استاد بزرگوار گروه بیوتکنولوژی، دکتر شفیعی، دکتر اکبری و دکتر جهانیان با موضوع ارتقا سطح پژوهش پخش شد و پس از آن پرسش و پاسخ علمی اساتید از دکتر فقهی در راستای پایان نامه ی ایشان صورت گرفت و چالش های آزمایشگاهی این پایان نامه مورد بررسی قرار گرفت.
پس از پرسش و پاسخ اساتید، دانشجویان سوالات خود را پیرامون پایان نامه گروه بیوتکنولوژی و مقاله ی دکتر فقهی مطرح کردند. در این پرسش و پاسخ سوالاتی در راستای هزینه های پایان نامه بیوتک، توانایی های لازم برای اخذ پایان نامه با این گروه، زمان شروع پایان نامه، چگونگی اخذ پایان نامه مشترک گروه بیوتکنولوژی با گروه فارماکوگنوزی، درمان شناسی و فارماکولوژی مطرح شد.
همچنین اساتید پیشنهادات خود را در راستای پویا تر شدن طرح دانشجویی در دانشکده مطرح کردند.
همچنین در روز چهارشنبه ۱۹ آذر ماه ، وبینار بررسی مصادیق خطاهای اخلاقی در پژوهش، به صورت آنلاین توسط دکتر محسن شهریاری، عضو هیات علمی گروه آموزشی پرستاری سلامت بزرگسالان دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد.
در این وبینار، دکتر شهریاری، با اشاره به اهمیت فراوان ضرورت اجرای اخلاق در پژوهش در رشته های علوم پزشکی به دلیل ماهیت ارتباط با انسان، گفت: حاصل یافته ها و نتایج پژوهش، هم به فرد، هم به محیط، هم به جامعه و هم به خود حرفه مربوط می شود و عدم رعایت موازین اخلاقی می تواند تبعات متعددی بر فرد، جامعه و محیط داشته باشد.
در ادامه وبینار بررسی مصادیق خطاهای اخلاقی در پژوهش، عضو هیات علمی گروه آموزشی پرستاری سلامت بزرگسالان، توصیه نمود که اعضاء هیات علمی، می بایستی با موضوعات غیر اخلاقی که مراحل انجام پژوهش را تحت الشعاع قرار می دهد، آشنا شوند.
در نوزدهمين روز از اذر ماه پژوهش ٩٩ ، گردهمايي مجازي اساتيد دانشكده دندانپزشكي با رويكرد انتقال تجربيات پژوهشهاي باليني با حضور چهره هاي موفق دانشكده برگزار شد.
در اين رويداد اساتيد در پاسخ به چگونگي برقراري تعادل در زندگي حرفه اي و فعاليت هاي باليني و انجام پژوهش به مواردي چون تقسیم و تنظیم زمان و کار يافتن ايده حين درمان و آموزش اشاره كردند تا هم پژوهشی و هم آموزشی نتایج خوبی داشته باشند، همه پژوهش ها نتایجشان در بالین ظهور می کند و اینکه هر پژوهش مانند یک پازل هست که یک مشکل حتی کوچک را حل می کند. در ادامه به مباحثی از قبیل زیر تاکید شد:
*باید در پژوهش همکاری صمیمانه با همگروهی های خود وجود داشته باشد تا پژوهش به درستی انجام شود.
*بايد تلاش شود تمام مراکز را همزمان با هم پیشرفت بدهیم. اگر بتوانیم یک همکار بین المللی داشته باشیم و هم یک تحقیق خوب و دقیق انجام دهیم.
*در زمینه اخلاق در پژوهش یک هیات علمی باید اخلاق را در همه موارد از جمله آموزش، پژوهش و مدیریت رعایت کند
همچنين بيان شد: رشد و توسعه جوامع در گرو دانایی و دانش است و تنها از راه پژوهش حاصل می شود. هیچ آموزشی نخواهیم داشت اگر پژوهش های قبلی وجود نداشتند واگر افراد جوان موضوعاتی را انتخاب کنند که با محیط درسی آنها مرتبط باشد، بسیار موفق می شوند. و یا سیستماتیک ریویو را یاد بگیرند و ژورنال کلاب در آموزش این موارد خیلی موثر است.
- Log in to post comments
- 15 بازدید