رونمایی از ۱۲ دستاورد فناورانه مقابله با کرونا در دانشگاه
12 دستاورد فناورانه پیشگیری و مقابله با کرونا که توسط دانشگاهیان و شرکتهای دانش بنیان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تولید شده است، طی مراسمی در دفتر ریاست دانشگاه رونمایی شد.
آیین رونمایی از این دستاوردهای فناورانه روز چهارشنبه 21 خردادماه، از طریق ویدئو کنفرانس با دکتر مصطفی قانعی رییس کمیته علمی ستاد مقابله با ویروس کرونا و دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مدیران شرکتهای دانش بنیان و اعضای هیات علمی این دانشگاه برگزار شد.
این محصولات شامل محلولهای ضدعفونی کننده برای دست و سطوح مختلف، تجهیزات پزشکی، ماسک، گان(لباس پزشکی)، تجهیزات استریل، دستگاه درمان زخم، سامانههای مدیریت یکپارچه مراکز درمانی، تجهیزات ضدعفونی کننده با اشعه فرابنفش، دستگاههای ضدعفونی کننده کلینیکها و دستگاههای کمک تنفسی است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این زمینه گفت: امروز ۱۲ دستاورد فناورانه مرتبط با کرونا که توسط اعضای هیات علمی و شرکتهای دانش بنیان وابسته به این دانشگاه طراحی و تولید شده است، رونمایی شد تا مردم بدانند که علاوه بر کادر درمانی و بهداشتی که در خط مقدم مبارزه با بحران کرونا خدماترسانی دارند، عدهای نیز در بخش پشتیبانی و تامین تجهیزات مورد نیاز برای مدیریت این بیماری فعالیت میکنند.
دکتر شقایق حقجوی جوانمرد با بیاناینکه این دستاوردها طیف گستردهای از ابزارهای دیجیتال گرفته تا فناوری های جدید برای تولید ماسک را دربرمیگیرد، افزود: در یکی از این دستاوردها از فناوری مبتنی بر مِس برای درست کردن ماسک برای نخستین بار در کشور استفاده شده است.
وی تاکید کرد: دانشگاهیان و شرکتهای دانش بنیان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آنچه در توان داشتند بکار گرفتند تا بتوانند طیف گستردهای از محصولات مورد نیاز برای کمک به مدیریت بحران کرونا را تولید کنند.
دکترحقجوی جوانمرد با بیاناینکه همواره مشکلاتی از مراحل اخذ مجوز تا سرمایهگذاری برای تولید محصولات وجود دارد، تصریح کرد: برخی از این مسائل در دوران کرونا بهتر و برخی بدتر شد اما ما همه تلاش خود را برای حل مشکلات انجام دادیم.
برخی از اعضای هیات علمی و مدیران شرکتهای دانش بنیان که در این نشست حضور داشتند نیز در گفت و گو با خبرنگاران به برخی از مسائل و مشکلات خود اشاره کردند.
دکتر محمد ربانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این خصوص گفت: بحران کرونا باعث شد تا در این شرایط بتوانیم مشکلات بخشهای مختلف را شناسایی کنیم و در جهت رفع آنها قدم برداریم.
در ادامه دکتر حسین خان احمد عضو هیات علمی دانشگاه نیز با تاکید براینکه ما باید برای ماههای آینده بویژه فصل های سرد سال پیش بینیهای لازم را برای تامین مواد و تجهیزات مورد نیاز انجام دهیم، گفت: اگر برای این موضوع برنامهریزی و مدیریت درستی نشود ممکن است بسیاری از شرکتهای دانش بنیان و تولیدکنندگان دچار ضرر شوند.
وی راهاندازی صندوق بیمه برای حمایت از شرکتهایی که در دوران بحرانهایی مانند شیوع بیماری کرونا فعالیت داشتند را ضروری دانست و افزود: مجموعه مدیریت بحران کشور نیز باید برای موج بعدی و احتمالی شیوع بیماری کرونا آمادگی داشته باشد و برنامهریزی کند.
گفتنی است ناهماهنگی بین بخشها و سازمانهای مختلف دولتی، عرضه برخی از مواد اولیه توسط واسطهگران، بوروکراسی اداری، لزوم تسهیلگری و سرعت عمل در دستگاههای اجرایی مرتبط بویژه معاونت غذا و دارو و آشنانبودن برخی از کارشناسان دستگاههای اجرایی با مباحث فنی و تولیدی نیز از جمله مواردی بود که دانشگاهیان و مدیران شرکتهای دانش بنیان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای تولید محصولات مقابله با کرونا به آن اشاره کردند.
همچنین این فناوران مهم ترین چالش های پیش روی خود در این دوران را سختی تامین مواد اولیه در زمان تعطیلی ها، عدم تامین مواد از کارخانجات تولید کننده و افزایش قیمت مواد اولیه اعلام کردند و معتقد بودند که با افزایش قیمت مواد و مشکل در تامین این مواد اولیه از کارخانجات اصلی تولید کننده مجبور به خرید از دلالان و بازار آزاد شدند که این موضوع مشکلاتی از جمله افزایش بسیار زیاد قیمت ها و نداشتن فاکتور خرید مواد اولیه برای شرکت های دانش بنیان به همراه داشته است.
- Log in to post comments
- 3 بازدید