بیانیه مهم و پایانی اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور
اولین اجلاس حضوری روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور در دولت سیزدهم که به میزبانی مشهد مقدس برگزار شد، با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.
در این بیانیه که توسط مهندس محمد هاشمی، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در مراسم اختتامیه قرائت شد، بر لزوم توجه به اسناد بالادستی، عدالت و فسادستیزی، دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و ارتقای سطح کمّی و کیفی نظام سلامت، ضرورت وجود پیوست فرهنگی و عدالت در برنامه ها و اقدامات، تقویت و ارتقای شبکه بهداشت و درمان کشور، تعهد برای اجرای قانون جوانی جمعیت و صیانت از خانواده و بسیاری دیگر از حوزه ها تاکید شد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
با سلام و عرض ادب به پیشگاه حضرت ولی عصر(عج)، درود بر روان پاک و مطهر امام خمینی(ره) و شهدای انقلاب اسلامی، شهدای مدافع سلامت، شهدای مدافع حرم به خصوص سردار دلها حاج قاسم سلیمانی و با آرزوی توفیق و طول عمر با عزت و سعادت برای مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله العظمی خامنه ای( مدظله العالی)، با عنایت خاصه حضرت حق و ازجوار مضجع شریف علی ابن موسی الرضا(ع) و در ایام پر نور میلاد بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، اولین جلسه حضوری روسای دانشگاهها و دانشکده های سراسر کشور در دولت مردمی سیزدهم برگزار گردید.
خدای منان را شاکر هستیم در فرصت مناسبی پس از شیوع گسترده بیماری کرونا و اقدامات اثربخش دولت انقلابی با محوریت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در واکسیناسیون عمومی علیه بیماری کرونا، برای اولین بار رؤسای دانشگاهها و دانشکده ها ی کشور، بصورت حضوری و با رعایت تمام پروتکل ها در کنار هم به تعامل و همفکری بیشتری دست یابند.
در این نشست ضمن تجدید میثاق دوباره با آرمان های بلند و رفیع انقلاب اسلامی و امام راحل(ره) و اعلام آمادگی کامل برای پیشبرد و تداوم اهداف دولت مردمی و انقلابی سیزدهم مبتنی بر زعامت ولایت فقیه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)، با رویکرد عدالت محوری و فساد ستیزی در تمامی ابعاد ماموریتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور با عنایت به مطالب مهم مطروحه در این نشست نکات ذیل را مورد تاکید قرار می دهند.
• ما روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور معتقدیم توجه به اسناد بالادستی از جمله سند چشم انداز 1404، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، برنامه های دولت مردمی سیزدهم و سیاست های کلان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در دوره فعلی بایستی همواره سرلوحه تمام فعالیت ها و برنامه های دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور قرار گیرد و تمامی مدیران بایستی قوانین و دستورالعمل ها و ابلاغیه ها را سرلوحه فعالیت ها قرار داده و در مسیر قانون حرکت کنند.
• روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی با عنایت به ارزش های والای دین مبین اسلام و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری( مدظله العالی) و اهداف دولت سیزدهم در خصوص عدالت و فساد ستیزی بر " دسترسی عادلانه به خدمات سلامت" و " ارتقاء سطح کمی و کیفی نظام سلامت" به عنوان سیاستی محوری در تمام تصمیمات و اقدامات در حوزه های سلامت تاکید ورزیدند.
• ما روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی بر لزوم و ضرورت "پیوست فرهنگی و پیوست عدالت" در انجام تمامی پروژه ها و برنامه ها اعتقاد راسخ داریم.
• بدون شک شبکه بهداشت یکی از مهمترین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. این شبکه اکنون با توجه به تغییر نیازهای جامعه و گذر زمان نیازمند بازآرایی و ارتقاء قابل توجه می باشد و لذا نسبت به بازسازی و ارتقاء شبکه بهداشت و نیز پزشکی خانواده و نظام ارجاع، اهتمام جدی خواهیم داشت.
• افتخار ما روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی به داشتن ایران قوی و سرافراز است و تحقق آن به وجود جامعه ای سالم و با نشاط وابسته می باشد، با عنایت به مواجهه با بحران جمعیت و سالمندی، خود را متعهد به اجرای قانون جوانی جمعیت و صیانت از خانواده می دانیم.
• ما روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی معتقدیم دانشجویان سرمایه های آینده کشورمان محسوب می شوند لذا کیفی سازی آموزش در تمامی ابعاد و رسیدگی به وضعیت رفاهی، معیشتی و فرهنگی دانشجویان و دستیاران باید همواره مورد توجه قرار گیرد.
• بر این باوریم که در جذب اعضای هیات علمی فقط نباید به شاخص رتبه های برتر توجه شود، بلکه تعهد، تدین و انقلابی بودن از مهمترین فاکتورها در جذب اعضای هیات علمی است و همواره این اصل بایستی در جذب اعضای هیات علمی مورد توجه قرار گیرد.
• ما روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی خود را ملزم به حرکت به سوی کسب مرجعیت علمی و لزوم توجه به پاسخگویی اجتماعی با در نظر گرفتن ماموریت گرایی هدفمند دانشگاه ها می دانیم.
• ما ضمن اشراف به همهی تنگناها و محدودیتهای موجود، معتقدیم اتمام پروژه های نیمه تمام باید در اولویت قرار گیرد.
• از آنجا که مردم، ولی نعمتان ما محسوب می شوند لذا توجه به توسعه خدمات رسانی به ویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار باید از اولویت های دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور باشد.
• ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت، بر بکارگیری تمام همت خود جهت حفاظت از سلامت آحاد جامعه خصوصا در خصوص کنترل بیماری کرونا تا پایان پاندمی، از جمله تکمیل دوزهای لازم واکسن و نیز بکارگیری شیوه های پیشگیری و درمان مبتنی بر شواهد علمی و گاید لاین های ابلاغی و همچنین آماده باش کامل در تمامی ابعاد درخصوص بروز پیک های احتمالی به ویژه سویه اومیکرون در ایام پیش رو تاکید نمودند.
• ما روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی معتقدیم باید با ایجاد مشوق ها و مزایای مادی و معنوی در جهت ماندگاری نیروی انسانی متخصص در مناطق محروم و کمتر برخوردار تلاش نماییم تا همگان از خدمات بهداشتی و درمانی مناسب و تخصصی بهره مند شوند.
• بی شک یکی از مهمترین دغدغه های مسئولان نظام سلامت کشور، جلوگیری از تعارض منافع در تصمیم گیری ها و انتصابات است و اعتقاد راسخ داریم که فساد ،خط قرمز همه ماست.
• ما روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی ضمن اعتقاد به ایجاد فرهنگ منطبق با اصول اخلاقی و اسلامی در تمامی بخش ها و حوزه ها، بر ضرورت توجه و اجرای انطباق در مراکز بهداشتی، درمانی و آموزشی تاکید داریم.
• اعتقاد داریم اجرای پژوهش ها و تحقیقات محصول محور و کاربردی در راستای حل مسائل نظام سلامت، گره گشای بسیاری از مشکلات خواهد بود و بر این اساس پژوهشگران و اساتید دانشگاه ها بایستی بر این نکته توجه خاص و ویژه ای داشته باشند.
• معتقدیم بسیاری از مشکلات حوزه سلامت و نیازهای مردم در مراکز تحقیقاتی قابل حل است و باید با رویکرد جلوگیری از هدر رفت امکانات و اتلاف نیرو و تجهیزات، از ظرفیت این مراکز به شکل مناسبی استفاده شود و با ایجاد شبکه سازی مراکز تحقیقات، در مسیر عدالت و بهره گیری از منابع پژوهشی گام برداریم.
• ما شرکت کنندگان در این گردهمایی اعتقاد داریم اجرای برنامه نسخه الکترونیک در رفع بسیاری از مشکلات و چالش های حوزه سلامت تاثیر گذار است و باید ظرف مدت کوتاهی ضمن شناسایی نقاط ضعف و برطرف کردن آن، این برنامه را به طور کامل اجرایی نماییم.
• ما روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی معتقدیم در حال حاضر به شکل مناسبی از ظرفیت نیروی انسانی و منابع فیزیکی استفاده نمی شود و باید در جهت بهره وری در تمامی ابعاد برنامه ریزی و تلاش شود.
• اعتقاد داریم گسترش مشارکت سایر سازمان ها و همکاری ها و هماهنگی های بین بخشی می تواند در ارتقاء سلامت کشور تاثیر گذار باشد بنابراین ما روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور باید در مسیر تقویت و گسترش تعامل با مسئولان ارشد استان و منطقه تلاش نماییم.
• ما روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی معتقدیم که خیرین سلامت از گروه های تاثیر گذار در توسعه زیر ساخت های بهداشتی و درمانی در مناطق مختلف کشور محسوب می شوند و باید تمامی روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور با برنامه ریزی در جذب مشارکت خیرین سلامت و هدایت آنها در اجرای پروژه های متناسب با نیاز هر منطقه در افزایش دسترسی مردم به خدمات،حداکثر تلاش خویش را بنمایند.
• معتقدیم تدوین برنامه های راهبردی و عملیاتی مهمترین نقش را در دستیابی به اهداف دولت سیزدهم دارد بنابراین تمامی روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی باید در تهیه برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت اهتمام جدی به عمل آورند و همچنین نتایج اثر بخش آن را به صورت دوره ای منتشر نمایند.
• بی شک مهمترین شرط مدیریت امروز ما که یک امانت الهی است، مردمی بودن است، بنابراین روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور باید با انتصاب مدیران انقلابی، جهادی، پاکدست، متعهد، متخصص، مردمی و دارای مقبولیت، زمینه گسترش ارتباط با مردم، اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان را فراهم نمایند.
• روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور باید در راستای سیاست های کلی وزارت بهداشت، به طور مستقیم و بدون واسطه با مدیران ستادی، معاونین وزیر و مقام عالی وزارت ارتباط مستقیم داشته باشند.
• از آنجا که گردشگری سلامت یکی از مقوله های مهم در نظام سلامت محسوب می شود، بنابراین با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های ارزشمند حوزه پزشکی و آموزش پزشکی کشورمان، تمامی روسا دانشگاه ها و دانشکده های کشور به ویژه در مناطق مرزی باید بر تقویت و توسعه گردشگری سلامت و بین المللی سازی دانشگاه ها اقدام نمایند.
در خاتمه از خداوند منان خواستار سربلندی هر چه بیشتر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، تحقق فرامین مقام معظم رهبری( مدظله العالی) و نقش هر چه فعال تر دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور در ارتقاء سطح کمی و کیفی نظام سلامت می باشیم.
- Log in to post comments
- 25 بازدید