برگزاری کارگاه مشورتی تدوین سند تقویت نظام شبکه در دانشگاه
مرکز بهداشت استان، سه شنبه هفتم دی ماه به مدت سه روز، اقدام به برگزاری کارگاه مشورتی تدوین سند تقویت نظام شبکه، با حضور مسئولین وزارتی و دانشگاهی، در تالار زیتون مرکز مطالعات توسعه آموزش پزشکی نموده است.
در ابتدای این مراسم سرپرست دانشگاه طی سخنانی بیشتر مطالبات مردم از نظام شبکه را موضوعات درمانی عنوان کرد و گفت: مردم بیشتر به جای اینکه به دنبال مطالبات بهداشتی باشند، به دنبال پزشک، متخصص و مراکز درمانی و شبانه روزی هستند.
دکتر شیرانی با تاکید بر اصلاح سطح بندی ها در مراکز سلامت گفت: با توجه به اهمیت مطالبات مردم، در مکانهایی که بیمارستان وجود ندارد بایستی بر اساس جمعیت، مراکز شبانه روزی درست شود، سپس باید در ارتباط با چالش بزرگ رفع مشکلات تهیه دارو در این مراکز اقدام گردد.
سرپرست دانشگاه همچنین بحث پزشک خانواده و نظام ارجاع را بسیار مهم ارزیابی کرد و در این ارتباط به آموزش مردم برای مراجعه به پزشک خانواده به جای مراجعه مستقیم به پزشک متخصص تاکید نمود.
دکتر شیرانی بر اهمیت موضوع اقتصاد سلامت نیز اشاره کرد و پس از آن با طرح پیشنهادیِ ارتباط یکی از شبکه های بهداشت و درمان اصفهان (به صورت پایلوت) به سیستم ادغام یافته سلامت و سیستم آموزشی، بر اهمیت آموزش در عرصه تاکید نمود.
وی همچنین یکی از مؤلفه های امنیت را جمعیت عنوان نمود و ادامه داد: مهمترین مؤلفه پایداری جمعیت نیز سلامت است و همچنین یکی از مؤلفه های سلامت در نظام سطح بندی این است که مردم دغدغه ای برای دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی و مراکز درمانی نداشته باشند.
وی همچنین در ارتباط با موضوع اورژانس پیش بیمارستانی در نظام سطح بندی، موضوع کلینیک های اقماری و پوشش کلینیک های شهرهای کوچک از نظر متخصصین، اهمیت بازسازی و نوسازی خانه های بهداشت و نیز به روز شدن دانش نیروی انسانی این مراکز، اطلاع از بیماری های بازپدید و نوپدید در مناطق، توجه به بحث معیشت مردم در روستاها، اقداماتی که بایستی برای گروه های پرخطر انجام داد، مبحث مادران باردار، موضوع پیشگیری ها و ... نکات مهمی را بیان نمود.
معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان نیز در این مراسم، هدف از برگزاری کارگاه را تقویت شبکه های بهداشت و درمان و تصمیم گیری با توجه به شواهد و آینده نگری و مطالعات بین المللی بیان نمود و گفت: همه حوزه هایی که قرار است در شبکه ها تقویت گردند، در این برنامه به صورت کامل و جامع دیده شده، ولیکن بایستی در ارتباط با بکارگیری نیروهای جدید از قبیل مراقب سلامت، کارشناس سلامت روان و کارشناس تغذیه و دیگر رشته های بهداشت نیز توجه بیشتری صورت گیرد.
دکتر امین آلودگی هوا که کلان شهرها به ویژه تهران و اصفهان درگیر آن هستند را در ایجاد بیماری های غیرواگیر مؤثر قلمداد نمود و گفت: بر اساس گزارشات سازمان جهانی بهداشت، تاثیر آلودگی هوا به خصوص آلاینده های مربوط به چوب ها که برخی از شهرها برای گرم نمودن منازل خود استفاده می کنند، بر افزایش بار بیماری های غیرواگیر بسیار تاثیر گذار است و بایستی در خصوص این موضوع، با توجه به اینکه متولی خاصی نیز ندارد، دقت نظر بیشتری صورت پذیرد.
گفتنی است در ادامه این کارگاه، نتایج ارزیابی نظام مراقبت های اولیه بهداشتی و همچنین چارچوب و اجزای سند و روش کار تدوین سند، توسط سخنرانان ارائه و سپس طی کارگروه هایی، وضعیت موجود نظام PHC ایران و نقاط ضعف و قوت و فرصت و تهدیدها به بحث و بررسی گذارده شد.
- Log in to post comments
- 7 بازدید