رفتن به محتوای اصلی
x

انجام همکاری های بین المللی و کسب رتبه های کشوری توسط مرکز تحقیقات امنیت غذایی دانشگاه

مرکز تحقیقات امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با هدف تعیین اولویت های پژوهشی مبتنی بر نیاز جامعه، انجام پژوهش های تغذیه ای در راستای ارتقای امنیت غذایی جامعه، پیشگیری و درمان بیماری های غیر واگیر (به ویژه چاقی و اضافه وزن، دیابت و بیماری های قلبی- عروقی)، بیماری های واگیر و نوپدید (کرونا و پسا کرونا) و در نهایت بهبود سطح سلامت جامعه  و ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیت های پژوهشی پژوهشگران مرکز، تأسیس شده است.

رییس مرکز تحقیقات امنیت غذایی دانشگاه،  فعالیت های این مرکز را بمنظور بهبود وضعیت امنیت غذا و تغذیه در استان،  ارزیابی خطر آلاینده‌های تهدید کننده سلامت، کیفیت و ایمنی فراورده‌های غذایی و آشامیدنی،  پیشگیری، کنترل و درمان چاقی و بیماری های مرتبط با آن در استان، بهبود و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های حاد بستری در بخش ICU و سوختگی و ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق بهبود فرمولاسیون محصولات سلامت محور (غذایی، آشامیدنی، طبیعی، سنتی و مکمل) عنوان نمود.

دکتر غلامرضا عسکری متخصص علوم تغذیه، اقدامات انجام شده در این مرکز را طی سال 1400 به شرح زیر عنوان نمود:

1.  انتشارات علمی:

- مقالات (1399): 138 مقاله.

- تالیف کتاب داخلی: 3 كتاب . 

-  تالیف فصل کتب مرجع: 19 مورد.

- تالیف گاید لاین: 4 مورد.

2.  ارایه حداقل 23 مورد خلاصه مقاله در کنگره های داخلی و بین المللی به صورت پوستر یا سخنرانی (چند مورد برگزیده)

3. تصویب 44 عنوان طرح ارایه شده به مرکز: (طرح محصول محور)

4. تصویب 11 پایان طرح مصوب در مرکز.

5. ارتباطات بین بخشی:

- تحقیقات بین رشته ای: 8 مورد

- طرح مشترک با موسسات علمی داخلی: 1 مورد

- طرح های چند مرکزی: 8 مورد

- مقاله با سایر موسسات علمی داخل کشور: حدود 50 مورد

6. همکاری های بین المللی:

- طرح با همکاری متخصصین خارج کشور: 6 مورد

- سفر علمی به خارج از کشور: 1 مورد دعوتنامه

- مقاله با محققین خارج از کشور: حدود 35 مورد

- همکاری با سازمان های معتبر جهانی: 1 مورد

7. جذب بودجه:

-2 مورد طرح ارتباط باصنعت

 -2 مورد صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور

-1 مورد نیماد

8. تدوین 4 تفاهم نامه داخل دانشگاهی

9. ارایه برنامه های آموزشی عمومی برای جامعه:

- انتشار در مطبوعات: اصفهان زیبا، دنیای تغذیه، دنیای کودک

- حداقل 19 مورد مصاحبه رادیو و تلویزیونی، خبرگزاری ایرنا، اخبار سراسری، اخبار استان، برنامه سیب، رادیو سلامت، مسیر سلامت

لایو اینستا گرام

- انجمن خیریه حضرت ابوالفضل، بنیادامام محمد باقر، نمایندگان حج و زیارت

10. ارایه برنامه های آموزشی تخصصی :

- حداقل 9 مورد وبینار استانی و کشوری

11.  ارایه برنامه های آموزشی اختصاصی برای پزشکان و متخصصین تغذیه به صورت کلاب هاوس (5 جلسه) و آموزش مداوم

12. جلسات شورای پژوهشی مرکز

این مرکز در سال 1400، 11 جلسه شورای پژوهشی در محل دانشکده تغذیه و علوم غذایی برگزار نمود که در آن عناوین و پایان کار طرح های ارایه شده به مرکز به تصویب رسید.

13. تحصیلات تکمیلی مرکز

در سال 1400 یک دانشجوی دکترای تخصصی پژوهشی در حال تحصیل در این مرکز  و 1 نفر دستیار پژوهش تحت راهنمایی عضو هیات علمی مرکز می باشد.

14. جذب نیرو

- آغاز به کار یک نیروی استخدام پیمانی هیات علمی پژوهشی تمام وقت جغرافیایی

- آغاز به کار یک نیروی متعهد هیات علمی- پژوهشی تمام وقت جغرافیایی

- افزایش اعضای هیات علمی شورای پژوهشی مرکز

شایان ذکر است این مرکز سه ثبت  اختراع تحت عناوین  "فرمولاسیون جیره غذایی در بحران" توسط دکتر غلامرضا عسکری

"شیر خشک غنی شده با آغوز" توسط دکتر عاطفه رضایی و "تولید نانوالیاف صمغ بادام به روش الکتروریسی برای انکپسوله کردن و انتقال ترکیبات حساس به دما، نور و اکسیژن در صنایع غذایی و دارویی" توسط  دکتر عاطفه رضایی داشته است.

همچنین کسب رتبه دوم كشوري در اولین سال کار خود (1389)،  رتبه اول استانی در بین "كليه مراکز تحقیقاتی" از سال 1389 تا 1399،  رتبه اول کشوری در بين "مراكز هم گروه خود" در سال های 91 و 92 و كسب رتبه اول در "نوزدهمین و بیستمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی"،  رتبه سوم کشوری در بين "مراكز تحقيقاتي فاقد رديف بودجه مستقل ارتقاء سلامت با بيش از 5 سال سابقه فعاليت" در سال 1399از بين 113 مركز،  قرار گرفتن جزء "پنج درصد برتر مراکز تحقیقاتی کشور توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی" از بدو تاسيس تاكنون،  کسب عنوان "مشاور تغذیه و رژیم درمانی برگزیده در سال هاي 1395 و 1399 و 1400" توسط پژوهشگران و عضو هيات علمي مرکز تحقیقات امنیت غذایی از طرف معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،  "تدوین دستورالعمل حمایت های تغذیه ای در بیماران سرپایی، بستری و مشکوک به  کووید" توسط 2 نفر از اعضای هیات علمی دانشکده تغذیه و مرکز: دکتر غلامرضا عسکری و دکتر رضا غیاثوند و  فعال بودن 2 نفر از اعضای هیات علمی دانشکده و مرکز در "عرصه های بین المللی":  دکتر رضا امانی و دکتر رضا غیاثوند از جمله دستاوردهای این مرکز تحقیقات می باشد.

رییس مرکز تحقیقات امنیت غذایی دانشگاه، از به تصویب رسیدن 11 طرح تحقیقاتی در سال 1400، در این مرکز خبر داد که تحت عناوین زیر می باشد:

. بررسی ارتباط زاویه فازی و بقای بیماران مبتلا به سرطان: یک مرور نظام مند و فرا تحلیل (299135)

. اثر پودر کاکائو بر شاخص های متابولیک در افراد دیابتی نوع دو (299134)

. بررسی تاثیر مکمل یاری با سیاه دانه بر روی فاکتور های التهابی و استرس اکسیداتیو در بزرگسالان (299115)

. تاثیر مکمل یاری جینسینگ بر روی عملکرد کبدی: یک مطالعه نظامند و فرا تحلیل (298209)

. بررسی تاثیر مصرف عصاره هسته انگور بر سطوح سرمی شاخص های بیولوژیکی استرس اکسیداتیو و التهاب: مرور نظام مند و فرا تحلیل مطالعات کارآزمایی بالینی (298176)

. بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب با وضعیت باروری در مردان (298070)

. اثر مصرف پروبیوتیک و سین بیوتیک بر بیماران با سندروم متابولیک : یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر روی کارآزمایی های بالینی تصادفی سازی شده (298054)

. افزایش حلالیت و پایداری فرولیک اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی و ضد سرطان از طریق انکپسوله کردن آن در نانواسفنج های سیکلودکسترین  به منظور کاربرد در فرمولاسیون مواد غذایی و بررسی رهایش فرولیک اسید در محیط های بزاق، معده و روده ی شبیه سازی شده (297075)