وزیر بهداشت در پیام خود به مناسبت برگزاری اجلاس معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور:

نسخه مناسب چاپ

"برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی از جمله گام های استوار طرح تحول سلامت است"

اجلاس معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور امروز با حضور معاون امور اجتماعی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و معاون آموزشی وزارت بهداشت برگزار شد.
به گزارش وبدا در ابتدای این نشست دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت پیام وزیر بهداشت را قرائت کرد.
بر اساس این گزارش ،دکتر حسن هاشمی ،وزیر بهداشت در پیام خود از کلیه مدیران، اعضای هیأت علمی، کارکنان و سایر دلسوزان در ستاد و عرصه های محیطی که در زمینه تدوین و استقرار برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی زحمت زیادی کشیده اند ،تشکر کرده وگفت:از میان گامهای طرح تحول نظام سلامت که هرچند دیرتر از سایر گامها، اما محکم و استوار برداشته شد، برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی بود که با همت معاون محترم آموزشی و سایر مدیران و همکاران ارجمند حوزه آموزش تدوین شد.

متن کامل این پیام به شرح زیر است:
همکاران ارجمند، معاونان محترم آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و مدیران محترم ستادی حوزه معاونت آموزشی
 سلام علیکم
 بدون شک یکی از مهمترین دستاوردهای دولت تدبیر و امید که به تواتر از سوی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران نیز مورد اشاره قرار گرفته است، تحول نظام سلامت کشور می باشد که به گواهی آمار، نقش به سزایی در ارتقای رضایتمندی جامعه و بهبود خدمات سلامت در اقصی نقاط کشور ایفا نموده است. گسترش پوشش بیمه همگانی، توسعه خدمت رسانی در مناطق محروم، کاهش هزینه های سلامت، ارتقای کیفیت خدمات درمانی در بخش بستری و .... از جمله دستاوردهای ارزشمند این طرح عظیم ملی در کشور است.
از میان گامهای طرح تحول نظام سلامت که هرچند دیرتر از سایر گامها، اما محکم و استوار برداشته شد، برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی بود که با همت معاون محترم آموزشی و سایر مدیران و همکاران ارجمند حوزه آموزش تدوین شد و به خوبی به منصه اجرا رسید. امروز با گذشت زمان نه چندان زیاد از آغاز استقرار این طرح، شاهدیم که آموزش علوم پزشکی به گفتمانی راهبردی و رایج در سطح دانشگاهها و نظام سلامت تبدیل و از این مجرا، دانشگاههای علوم پزشکی تمهیدات گرانبهایی را برای اعتلای آن در کشور اندیشیده اند. توسعه الگوی آمایش سرزمینی آموزش عالی سلامت، مأموریت گرایی دانشگاهها و مناطق آمایشی، توسعه برنامه های آموزشی، ورود جدی به عرصه های جهانی در حوزه آموزش علوم پزشکی، توسعه مجازی سازی در نظام آموزش عالی سلامت، اعتلای اخلاق حرفه ای، تلاش جهت توسعه زیرساختهای آموزش از جمله مراکز سنجش منطقه ای و .... همه و همه از جمله خروجی های مهم تحقق این برنامه تحولی است که به مدد حمایتها و همدلی کلیه مدیران و مسوولان دانشگاهی و منطقه ای حاصل گردیده است.
جا دارد در همین مجال از کلیه مدیران، اعضای هیأت علمی، کارکنان و سایر دلسوزان در ستاد و عرصه های محیطی که زمینه تدوین و استقرار این برنامه را با تلاش بی شائبه خود فراهم نمودند تشکر و قدردانی کنم.
اکنون که شاهد پیاده سازی موفق بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی هستیم لازم است با توکل به خداوند متعال و همت جمعی، گامهای باقی مانده در راستای تحقق کامل این تحول بزرگ را استوارتر از گذشته بردارید و در این مسیر اقدامات زیر را مدنظر داشته باشید:
تلاش در راستای آشنا سازی هرچه بیشتر خانواده بزرگ دانشگاههای علوم پزشکی با مفاهیم تحول و نوآوری در آموزش خصوصاً دانشجویان و استعدادهای درخشان که مدیران آینده نظام سلامت کشور خواهند بود
بسیج امکانات و ظرفیتهای بومی، منطقه ای و دانشگاهی در جهت اجرایی سازی کامل بسته های تحول در فرصت باقیمانده تا پایان دوره
استفاده از کلیه ظرفیتهای فرابخشی در مناطق آمایشی و درگیر نمودن عموم ذی نفعان و نهادهای ذی ربط برای جلب حمایت از برنامه های تحول در آموزش

تلاش مضاعف در راستای مستندسازی تجربیات و اقدامات شایسته در سطح منطقه ای، دانشگاهی و ملی در زمینه استقرار بسته های تحول و نوآوری به منظور ثبت و ضبط در حافظه سازمانی و انتقال به مدیران آتی نظام سلامت
 ضمن تشکر مجدد از معاون محترم آموزشی و همکاران گرامی ایشان در حوزه آموزش، امیدوارم استقرار بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی، موجبات اعتلای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در عرصه آموزش در سطح منطقه ای و جهانی را فراهم نماید. توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم.

پشتیبانی از افراد کم توان

دستورالعمل بروزرسانی