ترمیم موفقیت آمیز دیسکسیون قوس و آئورت سینه ای به روش ترکیبی آندوواسکولار و جراحی

ترمیم دیسکسیون قوس و آئورت سینه ای به روش hybrid (آندوواسکولار و جراحی) برای اولین بار در مرکز قلب شهید چمران با موفقیت انجام شد.

به گزارش مرکز قلب شهید چمران، بیمار آقایی  ۴۶ ساله مبتلا به سندرم مارفان که ۴ سال قبل به دلیل دیسکسیون تیپ Aعمل جراحی و تعویض دریچه ی آئورت و قسمتی از آئورت صعودی  برای وی انجام شده بود، مجددا به دلیل ایجاد پیشرفت دیسکسیون به قوس آئورت سینه ای و شکمی و نیز ایجاد عوارض مختلف همراه با درد، فشار خون بالا به این مرکز مراجعه و بستری گردید که پس از بررسی های به عمل آمده مشخص شد دیسکسیون به تمام  شاخه ای قوس آئورت پیشرفت کرده که با قرارگرفتن بیمار در سرویس دکتر سعیدی فوق تخصص جراحی قلب، طی یک مرحله عمل باز گرافت؛ از تنه آئورت گرفته و روی شاخه های ساب کلاوین راست و کاروتید دو طرف زده و سپس در مرحله بعدی در یک عمل ۴ ساعته  به روش آندوواسکولار تحت بیهوشی عمومی و از طریق آرتریوتومی فمورال چپ ابتدا لومن کاذب ساب کلاوین چپ آمبولیزه شد بدون اینکه به دریچه مصنوعی آئورت بیمار آسیبی وارد شود، دیستال آئورت صعودی، قوس و ابتدای آئورت نزولی به روش آندوواسکولار توسط تیم دکتر علیرضا خسروی فلوشیب کاردیولوژی تهاجمی ترمیم گردید.

لازم به ذکر است، تیپ Aدیسکسیون آئورت یک عارضه بالقوه کشنده می باشد که نیاز به تشخیص و مداخله درمانی سریع دارد. درمان این بیماری در قوس آئورت که یک درمان مشکل و پیچیده می باشد و متاسفانه در تعداد زیادی از این موارد بدلیل وسعت گرفتاری امکان ترمیم با جراحی  به تنهایی وجود ندارد. اما به لطف متدهای جدید درمانی از جمله درمان های آندوواسکولار، انقلابی در رفع این مشکل و درمان این بیماران بوجود آمده است.

تیم پزشکی بیمار جهت این عمل:۱.دکتر علیرضا خسروی - فلوشیپ کاردیولوژی تهاجمی۲.دکتر سید محمود سعیدی – فوق تخصص جراحی قلب۳.دکتر منصوری- فوق تخصص بیهوشی قلب۴.دکتر هومن دهقان- فلوشیپ اکوکاردیوگرافی