تاکید مسئولین استان بر حمایت از مجموعه پارک فناوری سلامت

در نشستی که با حضور استاندار اصفهان، رئیس دانشگاه و جمعی از مسئولین استان برگزار شد، ضمن تاکید بر حمایت همه جانبه در استان از مجموعه پارک فناوری سلامت، در خصوص روش های حمایتی از شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت و محصولات آنها و نیز تسهیلات مورد نیاز برای این مجموعه، بحث و تبادل نظر انجام شد.

دکتر رسول زرگرپور همچنین اظهارداشت: ایجاد پارک علمی و فناوری سلامت باید به به عنوان یک کار اساسی و نه یک فعالیت جنبی تلقی شود و باید دستگاه ها در انجام خدمات زیربنایی و روبنایی این مجموعه را یاری کنند.

دکتر رسول زرگرپور در جلسه مراکز توسعه فناوری سلامت اظهارداشت: باید شرکت های دانش بنیان در حوزه ی سلامت نیز ورود پیدا کنند و در این راستا تجربیات خوب شهرک علمی و تحقیقاتی می تواند در توسعه ی مراکز فناوری سلامت موثر باشد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه به جای مراکز رشد، پارک علمی و فناوری سلامت می تواند مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: بر همین اساس نیاز است که شهرک علمی و تحقیقاتی ارتباط تنگاتنگی را با دانشگاه علوم پزشکی داشته باشد که می تواند در قالب تفاهمنامه یا دفتر مشترک باشد.
دکتر زرگرپور تاکید کرد: ایجاد پارک علمی و فناوری سلامت نباید به عنوان یک کار جنبی تلقی شود بلکه باید آنچنان قوی وارد شویم که طی مدت معینی بتوانیم یک شهرک علمی و تحقیقاتی هم در جنوب اصفهان ایجاد کنیم.
استاندار اصفهان همچنین خواستار حمایت سازمان محیط زیست، صنعت معدن و تجارت و سایر دستگاههای اجرایی از این طرح شد و گفت: دستگاه ها باید تسهیلات خود را در این خصوص داشته باشند و در انجام خدمات زیربنایی و روبنایی این مجموعه را یاری کنند و باید این کار از دانشگاه آغاز شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  نیز با اشاره به اینکه شرکت های دانش بنیان در دانشگاه ها فعال هستند، اظهارداشت: باید برای تجاری سازی این فعالیت ها تسهیلاتی را که برای شهرک علمی و تحقیقاتی در نظر گرفته می شود برای این شرکت ها نیز قائل شد.
وی افزود: با توجه به اینکه نیاز بود در حوزه ی سلامت مجموعه های دانش بنیان حضور داشته باشند مجموعه مراکز توسعه فناوری سلامت اصفهان  تشکیل گردید.

دکتر غلامرضا اصغری به ایجاد دو مرکز رشد علوم دارویی و مواد و تجهیزات پزشکی در اصفهان اشاره کرد و افزود: ایجاد بستر مناسب جهت تجاری سازی دستاوردهای علمی، کاهش ریسک هسته های فن آور؛ ایجاد زمینه ی کارآفرینی؛ حمایت از سرمایه های فکری و مادی و کمک به رونق اقتصاد محلی مبتنی برفناوری علوم دارویی و مواد و تجهیزات پزشکی و کمک به اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی از اهداف ایجاد این مراکز بشمار می رود.

دکتراصغری شناسایی مجموعه ی مراکز توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به عنوان یک مجموعه ی صنعتی با تمام امتیازات لازم، ایجاد تعامل با مدیریت شهرک های صنعتی استان و شهرک علمی و تحقیقاتی، ایجاد سهولت در اخذ مجوزها و پروانه ها و موافقت های اصولی و برخورداری مجموعه فعالان از کلیه تسهیلات را از نیازهای این مراکز برشمرد.
وی اظهارداشت: بخش اعظمی از محصولاتی که در این مراکز تولید می شود و خواهد شد، مصرف داخلی دارد و نیاز به پیدا کردن بازارهای مصرفی وجود ندارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز اظهارداشت: ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در زمینه ایجاد مراکز دانش بنیان آنقدر زیاد است که می تواند تبدیل به یک پارک بزرگ علم و فناوری گردد و اکنون شرایط برای یک جهش بزرگ فراهم است و این مرکز می تواند بعنوان یکی از کانون های منطقه ی ویژه ی علم و فناوری استان اصفهان باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری نیز گفت: ساختار این مراکز باید به گونه ای تنظیم شود که همه ی مراکز و پارک ها با یکدیگر تعامل و همکاری داشته باشند و مرکزی برای مدیریت و نرم افزاری این مجموعه ها در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: حتی برای ساخت و سازها و استفاده بهینه از فضاهای موجود هم باید برنامه أینده و سیمای موجود تدوین شود.

لازم به ذکر است این نشست با حضور استاندار اصفهان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیران کل صنایع و محیط زیست اصفهان و رئیس بنیاد نخبگان استان برگزار گردید.