اهم اقدامات چهار ساله وزارت بهداشت در حوزه آموزش پزشکی اعلام شد

افزایش ۵۵ درصدی اعضای هیات علمی / افزایش ۷۲ درصدی قطبهای علمی / شاخص نسبت دانشجويان تحصيلات تكميلي به كل دانشجويان سير صعودي داشته است

تعداد كل دانشجويان دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از سال تحصيلي۹۳-۱۳۹۲  تا  ۹۵-۱۳۹۴ روند افزايشي داشته است، بطوريكه از  ۱۷۱ هزار و ۲۲ نفر  در سال تحصيلي ۹۲-۱۳۹۱ به   ۱۸۹ هزار و ۹۶۷  نفر در سال تحصيلي ۹۵-۱۳۹۴رسيده است.

به گزارش وبدا، در دولت یازدهم ظرفیت کلی پذیرش دانشجو  افزایش ۱۱.۱ درصدی داشته است همچنین ظرفیت پذیرش دانشجويان تحصيلات تكميلي نیز سير صعودي داشته به طوري كه در آغاز دولت يازدهم از سال تحصیلی ۹۳-۹۲ تا سال ۹۵-۹۴، حدود   ۲۰.۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

براساس اعلام معاونت آموزشی ظرفیت مقطع کاردانی از سال تحصيلي۹۳-۱۳۹۲ تا سال ۹۵-۱۳۹۴، حدود ۹.۱% کاهش یافته است و به دنبال آن ظرفیت مقطع کارشناسی(پيوسته و ناپيوسته) افزایش یافته است بطوریکه در سال تحصيلي ۹۵-۱۳۹۴، حدود ۴۴ درصد از کل دانشجویان(۸۳۳۶۵ دانشجو ) در این مقطع تحصیل می کنند.

در مورد شاخص نسبت دانشجويان تحصيلات تكميلي به كل دانشجويان ، این شاخص نيز سير صعودي داشته است  و از ۲۱.۴ درصد  در سال تحصيلي۹۳-۱۳۹۲  به ۲۳.۲ درصد  در سال تحصيلي ۹۵-۹۴ رسيده است. بهبود اين شاخص در راستاي بند ب ماده ۱۶ قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه مي باشد و در دولت يازدهم ۸.۳۱ درصد  افزايش داشته است.

شاخص سهم دانشجویان پزشكي و دكتري( پزشكي عمومي و دكتري تخصصی، فوق تخصصی) از کل دانشجویان علوم پزشكي از ۳۸.۸ درصد  در سال تحصيلي۹۳-۱۳۹۲  به ۴۲.۵درصد  در سال تحصیلی۹۵-۹۴ رسیده است. اين شاخص در دولت يازدهم ۳.۷ درصد  افزايش داشته است.

براساس این گزارش، تعداد اعضای هیات علمی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۴ افزایش پیدا کرده و رشدی معادل ۵۵ درصدی داشته است. در سال ۹۴ تعداد اعضای هیات علمی  به ۱۶۸۶۳  رسيده است. اين شاخص در دولت يازدهم ۲۶.۱۹درصد  افزايش داشته است و شاخص نسبت استاد به دانشجو نیز از ۱۰.۳ در سال ۹۰-۸۹ به ۱۰.۷ در سال تحصيلي ۹۵-۹۴رسیده است.  براساس اعلام معاونت آموزشی قطب های علمی نیز از سال ۱۳۸۹ لغايت ۱۳۹۴ رشد ۷۲ درصدی داشته است .

قطبهای علمی، مجموعه اي حقيقي يا مجازي از برجسته ترين اعضاي هيئت علمي و همكاران غیرهیات علمی با امکانات و تواناییهای برجسته و متمایز و توان علمی بالا در یک زمینه علمی ـ تخصصی در علوم پزشكي و رشته هاي وابسته است که به فعالیت در عرصه آموزش، پژوهش و نيز ارايه خدمات بهداشتي- درماني در زمینه تخصصی ذیربط مشغول است.

مهم ترين ويژگي قطب علمي، توليد علم و نوآوري، ارتباط با صنعت و تولید ثروت و دستیابی به کیفیت برتر(مرجعیت) علمی و آموزشي در سطح ملي، منطقه اي يا بين المللي و پاسخگويي به نيازهاي اساسي كشور و منطقه، در ارتباط با علوم پزشکی و در راستاي تحقق اهداف سند چشم انداز بيست ساله و نقشة جامع علمي كشور خواهد بود.

براساس اعلام معاونت آموزشی در مورد انجمن های فعال علمی از سال ۱۳۸۹ لغایت ۱۳۹۴ توسعه انجمن های علمی نیز رشدی معادل ۱۲ درصدی  داشته است.  در دولت يازدهم انجمن ها معادل ۴.۵ درصد رشد داشته اند. براساس این گزارش تاسیس دانشگاه / دانشکده ، مجتمع آموزش عالی سلامت نیز به شرح زیر بوده است: